Barry Murphy har sin egen «superdrakt» i VM

Eller var det Borat Murphy?

STILLE PROTEST: Alexander Dale Oen har nektet å bruke de nye superdraktene, og det internasjonale svømmeforbundet ble til slutt enige med ham og flere andre av svømmerne.
Foto: Maja Suslin / SCANPIX
STILLE PROTEST: Alexander Dale Oen har nektet å bruke de nye superdraktene, og det internasjonale svømmeforbundet ble til slutt enige med ham og flere andre av svømmerne. Foto: Maja Suslin / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Mens resten av svømmeeliten har kranglet om de nye superdraktene, gjør irske Barry Murphy sin egen vri under verdensmesterskapet i Roma.

Irenes fremste svømmehåp stiller nemlig i knæsj rosa under VM, og om han ikke når de beste tidene får han garantert de skjeveste blikkene i sin Borat-inspirerte kreasjon.

Tidene hans er imidlertid heller ikke uefne, selv om Murphy ikke er helt i verdenstoppen. På gårsdagens 50 meter bryst svømte han inn til 13. plass og 27.38, og han har tidligere under mesterskapet satt flere irske rekorder.

- Du lærer så lenge du lever, og jeg har lært mye de siste 12 månedene. Jeg vet dere fortsatt ikke har sett det beste av meg, sier 23-åringen, og snakker forhåpentligvis ikke om svømmedrakten.

Under en kraftig eksponert pressekonferanse tirsdag opplyste som kjent FINA-president Julio Maglione og generalsekretær Cornel Marculescu at de nye «superdraktene» med oppdriftsegenskapene laget av plastikk blir forbudt i løpet av første halvår 2010.

Alexander Dale Oen har konsekvent nektet å bruke de nye draktene under årets VM i Roma. Han vil ha fair regler der det er duellen mann mot mann uavhengig av drakten som avgjør. Nå får han det akkurat som han vil.

De nye reglene skal også være på plass ved utgangen av 2010. Da blir det kun lov til å bruke «gammeldagse» nylondrakter. De nye draktene skal heller ikke være elastiske.

Rosa drakter sies det ingenting om.

SKRIKENDE MEST: Irske Barry Murphy vekker større oppsikt med sin sjokkrosa kreasjon. Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn
SKRIKENDE MEST: Irske Barry Murphy vekker større oppsikt med sin sjokkrosa kreasjon. Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn Vis mer