Barry skrev brev til Villa-fansen

Forklarer hvorfor han drar til City.

CITY-KLAR: Gareth Barry forlater Aston Villa og skal spille for Manchester City neste sesong. Foto: REUTERS
CITY-KLAR: Gareth Barry forlater Aston Villa og skal spille for Manchester City neste sesong. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Det gikk ikke mange dagene etter sesongslutt før en stor Premier League-overgang ble et faktum.

Etter spekulasjoner i over ett år bestemte Gareth Barry seg i går for å forlate Aston Villa. Han var ikke langt unna en overgang til Liverpool i fjor sommer, men når han nå velger å flytte på seg havnet valget på Manchester City.

Den nyrike klubben sikret seg Barry rett foran snuta på Liverpool, som fortsatt var interessert.

Midtbanespilleren føler at han skylder Villa-fansen en forklaring på hvorfor han drar fra klubben etter 12 år som ungdomsspiller og proff på Villa Park. I dag publiserte Birmingham Mail et åpent brev fra landslagsspilleren.

Kom som 16-åring
«Til Villa-fansen. Etter alle spekulasjonene som har vært de 12 siste månedene, ønsker jeg å forklare avgjørelsen min overfor Aston Villa-supporterne,» innleder Barry i brevet.

Han skriver at klubben har vært en stor del av livet hans og forteller at han kom som 16-åring - og reiser som en 28-åring med kone og to barn.

«Det eneste jeg angrer på i løpet av denne tida, er at vi ikke har sørget for den suksessen fansen fortjener og jeg tar selvfølgelig min del av skylda for at vi ikke har vært gode nok til å vinne noen trofeer. Jeg føler klubben nå er i den beste posisjonen den har vært i min tid her. Vi har en flott gruppe med unge spillere, en fantastisk styreformann og en av de beste managerne i fotballen.»

Selv om han nå er klar for City skriver han fortsatt vi om Aston Villa.

MISTER LAGKOMPISEN: John Carew sa til Dagbladet i går at han ikke vil bli overrasket om Gareth Barry forsvinner. To timer etterpå var overgangen bekreftet. Foto: AP
MISTER LAGKOMPISEN: John Carew sa til Dagbladet i går at han ikke vil bli overrasket om Gareth Barry forsvinner. To timer etterpå var overgangen bekreftet. Foto: AP Vis mer

«Selvfølgelig vil folk spørre meg hvorfor jeg drar når jeg føler det slik.»

- God avtale for Villa
Barry forteller at det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta, og at hele klubben har forsøkt å overtale ham til å bli.

«Men etter å ha endret mening mange ganger, endte jeg på at dette er rett tidspunkt for meg og klubben å skilles. Jeg trenger en ny utfordring, jeg er fryktelig redd for å stagnere og ende opp med en trygghetsfølelse. Jeg mener denne avtalen er god for klubben og jeg er sikker på at manageren vil bruke pengene fornuftig for å styrke laget,» skriver Barry til fansen.

Villa får rundt 120 millioner kroner for Barry. Ikke all verden for en spiller av hans klasse, men han hadde bare ett år igjen av kontrakten med Birmingham-klubben og kunne derfor gått gratis neste sommer.

I fjor var det lange forhandlinger og drøye spekulasjoner rundt Barrys framtid. Nå er han glad for at alt skjedde såpass fort og at det eneste han trenger å tenke på i sommer er hvor han skal bo.

«Etter å ha snakket med Mark Hughes var jeg ikke i tvil om hvor jeg ville dra. Jeg føler at jeg kommer til en klubb som kan vinne store trofeer, selv om noen kanskje tviler på det, og jeg er overbevist om at klubben har både kortsiktige og langsiktige planer.»

• Les hele avskjedbrevet til Gareth Barry hos Birmingham Mail.