Barry straffes etter ulovlig intervju

O\'Neill rasende over kapteinens uttalelser.

(Dagbladet.no): At Gareth Barry ønsker seg til Liverpool, og at Liverpool ønsker seg Gareth Barry, er ingen hemmelighet.

Fremstøtene fra Anfield-klubben har imidlertid blitt møtt med en kald skulder fra spillerens arbeidsgiver Aston Villa.

Det har åpenbart frustrert Villa-kapteinen, for søndag ga Barry et intervju med tabloiden News of the World hvor han tydelig understreket ønsket om å få prøve seg i Champions League.

Men spilleren med 10 års fartstid på Villa Park, nøyde seg ikke med å klargjøre hvilke intensjoner han har foran neste sesong, han gikk også ut og åpent kritiserte klubbledelsen for manglende interesse.

Mer interessert i kommentering

- Sist vi snakket sammen var etter Englands kamp mot Trinidad i begynnelsen av juni, og dét er dét. Det har fått meg til å tenke om klubben sier en ting i offentlighet, men egentlig ikke bryr seg i det hele tatt om meg som person. Hvilke andre konklisjoner kan man trekke? spør Barry retorisk før han legger bredsiden til mot manager Martin O\'Neill.

- Det sju uker siden sesongen var ferdig, men mens sjefen har hatt tid til å være ekspertkommentator for BBC under EM, har han ikke hatt tid til å prate med meg. Samtidig har Liverpool-manager Rafa Benitez tydelig vist hvor sterkt han ønsker meg på Anfield.

Straffes

Barry straffes etter ulovlig intervju

Det er uttalelser som dette som har fått Aston Villa og O\'Neill til å ta affære overfor klubbkapteinen. I ettermiddag heter det i en offisiell melding på klubbens hjemmesider at Barry vil bli ilagt disiplinærstraff for å ha foretatt intervjuet uten klubbledelsens velsignelse, og at kapteinen heller ikke kommer til å møte til første trening under sesongoppkjøringen som tar til på torsdag.

John Carews arbeidsgiver avviser også rapporter i media at Liverpool skal ha kommet med et nytt bud på 170 millioner kroner som upresise.

- Klubben har mottatt et nytt bud fra Liverpool, men det er fortsatt under Aston Villas prisforlangende, og har derfor blitt avvist, skrives det på Aston Villas hjemmesider.

SKILLER LAG MED CAREW?: Aston Villa-kaptein Gareth Barry vil gjerne bort, men klubben nekter å la kapteinen skille lag med John Carew og Co før Liverpool møter prisantydningen for den engelske landslagsmannen. Foto: AP/Scanpix
SKILLER LAG MED CAREW?: Aston Villa-kaptein Gareth Barry vil gjerne bort, men klubben nekter å la kapteinen skille lag med John Carew og Co før Liverpool møter prisantydningen for den engelske landslagsmannen. Foto: AP/Scanpix Vis mer
STRAFFER BARRY: Aston Villa-manager Martin O\'Neill reagerer sterkt på klubbkapteinens uttalelser til media og varsler disiplinærstraff.