Barthez reddet Frankrike

Fabien Barthez reddet Frankrike, men kan fortsatt ryke ut av VM. - Vi må gjøre noe spesielt mot Danmark, sier treneren. Kampen minutt for minutt!

Frankrike startet kampen med følgende visshet i ettermiddag: Tap betyr exit fra VM.

Det kunne fort blitt resultatet uten Fabien Barthez' gummibein i mål.

Kampen åpnet på verst tenkelige måte for de regjerende mestrene. Stjernespiss Thierry Henry gikk inn i en takling med to føtter fulle av knotter. Rødt kort og tidlig dusj etter bare kvarteret.

Med ti mann kjempet Frankrike for livet. VM- og EM-mestrene satset for fullt offensivt med ti mann, og det ga rom for de hissige sør-amerikanerne.

Fire ganger kranglet urgugayanske spillere seg til farlige sjanser. Litt ut i andre omgang fikk briljante Alvaro Recoba en dobbeltsjanse. Begge ganger parerte Barthez med beina.

Også på overtid ble Manchester United-keeperen Frankrikes redningsmann. Frederico Magallanes fikk ballen på vei inn i feltet og skjøt knallhardt. En beinparade fra keeperen holdt liv i Frankrikes VM-håp.

Med uavgjort har Frankrike ett poeng på to kamper. Hvis de skal komme seg videre til åttendedelsfinalen må Danmark slås med minst to mål tirsdag.

- Det er fortsatt håp. Vi må spille en kjempematch mot Danmark, men det er fortsatt mulig, sier trener Roger Lemerre.

Med litt hvassere avslutninger kunne det blitt mindre dramatisk for Frankrike. På overtid fikk Sylvain Wiltord en kjempesjanse i feltet.

Skuddet havnet over tverrliggeren og på oversida av netttet.

Spisskollega David Trezeguet hadde flere forsøk uten hell. Juventus-spilleren skulle gjort bedre da han skjøt rett på Uruguay-keeper Fabian Carini 10 minutter etter pause.

Nærmest kom franskmennen da Emmanuel Petit traff stolpen med et frispark etter 35 minutter.

Der og da lengtet nok hele Frankrike etter å ha Zinedine Zidane bak frisparket. Den lårskadde stjernen rakk ikke kampen i dag.

Er han frisk til kampen mot Danmark har ikke Frankrike noen unnskyldninger lenger.

Null mål på to kamper likner ikke det Frankrike-laget verden har blitt kjent med de siste fire årene.

- Jeg er fornøyd med alle spillerne, de gjorde hva de kunne. Det er synd vi ikke scoret, men Frankrike er ikke utslått, sier Lemerre.

Uruguay går videre med seier mot Senegal i sin siste kamp. Trener Victor Pua er tilfreds.

- Det var et rettferdig resultat. Fordi de holder så høy kvalitet kunne Frankrike dekke over tapet av en spiller, sier han.

SANNHETENS ØYEBLIKK:</B> Thierry Henry ser opp på det røde kortet. Foto: SCANPIX/REUTERS/CHARLES PLATIAU
<B>FRANKRIKE-PRESS: Marcel Desailly stanget to cornere over mål mot Uruguay.
SÅ NÆRE...</B> David Trezeguet fortviler etter å ha brent en sjanse.