NY TRØYESPONSOR: Barcelona-president Josep Maria Bartomeu får hendene fulle med å finne ut hvem som skal være trøyesponsor for klubben de kommende årene. Foto. AFP PHOTO / LLUIS GENE
NY TRØYESPONSOR: Barcelona-president Josep Maria Bartomeu får hendene fulle med å finne ut hvem som skal være trøyesponsor for klubben de kommende årene. Foto. AFP PHOTO / LLUIS GENEVis mer

Bartomeu og Barcelona på sponsorjakt

Må finne ut hvem som tar trøyesponsingen de kommende årene.

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu får hendene fulle med å finne ut hvem som skal være trøyesponsor for klubben de kommende årene.

Dette er blitt en viktig sak for den gjenvalgte klubbpresidenten å ta tak i. Qatar Airways, som er sponsor nå, har en avtale som løper til og med neste sesong. Bartomeu har tidligere vært en sterk talsmann for Qatar som sponsor, men nå har han også begynt å snakke om andre alternativer.

- Vi har vært i kontakt med et stort asiatisk teknologiselskap, som har vist stor interesse for å overta Qatar Airways' plass som trøyesponsor for oss, har han tidligere i juli sagt til journalister. Han har også gitt uttrykk for at det firmaet det er snakk om har sagt seg villig til å betale den summen klubben vil ha for en slik avtale.

Det har vært mye diskusjon, og også en del uenighet, om avtalen klubben har med Qatar. Mange mener at avtalen ikke fokuserer nok på humant arbeid, men kun er en avtale som bygger på forretningsinteresser.

Tidligere har Barcelona hatt UNICEF på trøyene sine, og flere av de kandidatene som stilte mot Bartomeu i valget om å bli klubbpresident, gjorde sponsorsaken til et hovedpunkt.

Nå benekter Bartomeu at han har forretningsinteresser i Qatar. Han sier at den avtalen klubben har med flyselskapet fra oljestaten var den beste klubben kunne få, og at det kun er klubbinteresser som ligger bak inngåelsen av avtalen.

Tilhengerne er omtrent delt på midten når det gjelder å ha en mening om denne saken. Spansk TV har gjennomført en meningsmåling som viser at et veldig knapt flertall går imot avtalen med Qatar Airways, som altså Bartomeu har støttet, men likevel er det et litt klarere flertall som støtter at han skal styre klubben de neste seks årene.

(NTB)