Barton arrestert for vold og trusler

Nok en smell for Newcastle.

(Dagbladet.no): Newcastles midtbaneterrier Joey Barton er nok en gang i konflikt med lovens lange arm. Torsdag morgen ble Barton arrestert av politiet i Liverpool for en voldsepisode i sentrum av byen, melder Sky Sports.

Barton må senere i dag møte for forhørsretten siktet for voldsbruk og trusler sammen med to medarrestanter.

Newcastle-spilleren var ikke på banen da laget møtte Wigan 2.juledag grunnet en ankelskade og han benyttet derfor anledningen til en tur ut i hjembyen Liverpool hvor hendelsen skal ha funnet sted. 

Enda mer hodebry for Allardyce

Nyheten om Bartons arrestasjon var nok ikke det en hardt presste Sam Allardyce ønsket seg i romjulspresang. Newcastle-manageren uttrykte senest i går bekymring over klubbens og egen framtid i britiske medier

Fra offisielt hold i Newcastle heter det at klubben er klar over hendelsen, men at man ikke ønsker å kommentere noe så lenge ikke alle detaljer er kjent.

Lang liste med kontroverser

Dette er på langt nær første gang spilleren med én landskamp for England har havnet på kant med loven. I 2004 stumpet han en sigar i øyet på en ung City-spiller i forbindelse med klubbens julefest. Sommeren 2005 havnet Barton i nevekamp med en 15 år gammel Everton-fan i Bangkok.

I POLITIETS SØKELYS IGJEN: Joey Barton har atter en gang havnet på kant med loven. Denne gangen er han siktet for voldsbruk og trusler på byen. Foto: Reuters/Scanpix
I POLITIETS SØKELYS IGJEN: Joey Barton har atter en gang havnet på kant med loven. Denne gangen er han siktet for voldsbruk og trusler på byen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Minst like alvorlig var det i våres da Barton sendte daværende lagkamerat Ousman Dabo på sykehus etter å ha slått ham ned på Manchester Citys treningsfelt.

Denne saken er heller ikke oppe og avgjort i rettsvesenet. Derimot må Joey Barton innta tiltalebenken i juni neste år.

Noen uker før Dabo-insidenten ble Barton dessuten anmeldt for overfall og hærverk av en taxisjåfør i Liverpool.

Tar man også en rekke hendelser på banen inn i beregningen, begynner listen over kontroverser rundt Joey Bartons person å bli svært lang. 

Barton arrestert for vold og trusler