FANGET AV FORTIDEN: Joey Barton ble ikke innvilget visum til USA.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
FANGET AV FORTIDEN: Joey Barton ble ikke innvilget visum til USA.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Barton ble nektet å reise inn i USA

Så da ble det tur med reservene til Nederland i stedet.

Joey Barton får ikke reise inn i USA sammen med resten av Newcastle-troppen på klubbens turné.

Det melder Newcastle på sine nettsider. Laget reiser til USA søndag og skal blant annet spille mot Sporting Kansas, Orlando City og Columbus Crew. Disse treningskampene går uten midtbanespiller Barton.

- Dessverre ble jeg nektet visum på grunn av fortiden min. Det er synd at jeg ikke får muligheten til å reise med laget på denne turen. Men samtidig forventer jeg ikke å bli behandlet forskjellig eller snillere enn andre i samme situasjon, sier Barton til klubbens nettsider.

- Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å forandre meg til det bedre som person. Det akter jeg å gjøre. Igjen må jeg beklage til alle Newcastle-supportere, samt til den stadig økende gruppen av fotballfans i USA som jeg gledet meg til å møte. Vi ses i framtiden, fortsetter 28-åringen.

Barton er to ganger dømt for vold. En av episodene skjedde utenfor en restaurant i Liverpool. Barton ble dømt til seks måneders fengsel for overfall og slåssing.

Den andre episoden skjedde på trening med Manchester City, der midtbanespilleren innrømmet å ha overfalt og skadd lagkameraten Ousmane Dabo med overlegg. For dette ble Barton suspendert i fire måneder av Det engelske fotballforbundet (FA): (

NTB)