UVENNER: Joey Barton (høyre) kalte PSG-spiller Thiago Silva «pussy» og «a overweight ladyboy». Det får han ingen straff for. Foto: AFP PHOTO GERARD JULIEN/STR
UVENNER: Joey Barton (høyre) kalte PSG-spiller Thiago Silva «pussy» og «a overweight ladyboy». Det får han ingen straff for. Foto: AFP PHOTO GERARD JULIEN/STRVis mer

Barton blir ikke straffet for Twitter-hets på grunn av språkproblemer

Kalte PSGs Thiago Silva «pussy» og «a overweight ladyboy».

Det franske fotballforbundet sliter med å få straffet Joey Barton etter at Marseille-proffen fornærmet Paris Saint-Germains Thiago Silva via Twitter.

Det er uklarhet rundt oversettelser av Bartons bemerkninger som gjør at Det franske fotballforbundets etiske komité sliter med å fatte en avgjørelse.

Den kontroversielle midtbanespilleren kalte Silva blant annet «pussy» og «a overweight ladyboy» - med andre ord et lite flatterende ord for et kvinnelig kjønnsorgan og en tjukk transvestitt.

- Vi har tatt en beslutning, og den er å si til forbundet at vi ikke kan bedømme saken i denne tilstanden, forklarer Laurent Davenas, som er president i den etiske komiteen.

- Alle må være enige, både de som anklager Barton og de som forsvarer ham, om en objektiv oversettelse av hans kommentarer. Hadde han skrevet på fransk, hadde vi sluppet dette, legger Davenas til.

Det var Paris Foot Gay, en amatørklubb med flere homoseksuelle spillere, som klaget Bartons kommentarer inn for den franske fotballigaen.

Forbundets etiske komité har myndighet til å suspendere engelskmannen, men er foreløpig altså hindret av språklige årsaker.

(NTB)