Barton får tre kamper for Gamst-slaget

Siktet for voldelig atferd.

TRE KAMPER: Joey Barton får tre kampers karantene etter at han slo Morten Gamst Pedersen i magen i gårsdagens møte mellom Blackburn og Newcastle. Her fra et tidligere oppgjør. Foto: REUTERS/Phil Noble
TRE KAMPER: Joey Barton får tre kampers karantene etter at han slo Morten Gamst Pedersen i magen i gårsdagens møte mellom Blackburn og Newcastle. Her fra et tidligere oppgjør. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Joey Barton har blitt siktet for voldelig atferd etter han i går slo Morten Gamst Pedersen i magen.

Det skriver det britiske fotballforbundet på sine hjemmesider.

Barton godtok i dag dommen.

- Sorry, Gamst — Jeg vil komme med en beklagelse til manager Chris Hughton, mine lagkamerater, supporterne og selvsagt til Morten Gamst Pedersen og Blackburn. Jeg taklet situasjonen dårlig og angrer dypt, sa den angrende synderen ifølge NTB.

Barton har en rekke usportslige opptredener på sin CV.

— Jeg har jobbet hardt for å holde den delen av spillet mitt under kontroll. Jeg ser fram til å kjempe meg tilbake på laget etter at suspensjonen er over, sa Barton.

Newcastle-manageren forsvarer sin midtbanespiller.

Jeg har sett episoden, og det er ingen tvil om han har hendene hevet. Men jeg er også veldig sikker på at så lenge det er snakk om Joey Barton, så vil nok ikke han bli behandlet på samme måte som andre, sa Hughton i et forsvar av sin spiller.

- Vil ikke syte Morten Gamst Pedersen skrev på bloggen sin i går kveld at det skjedde i kampens hete, og at han håper situasjonen ikke ville ta oppmerksomheten fra resultatet i kampen.

- Det var ingenting, og jeg håper det ikke vil ta oppmerksomheten fra prestasjonen i kampen. Joey Barton er en fantastisk fotballspiller. Han har ikke oppnådd noe med det, og det gjør ikke jeg heller av å syte om det etter kampen, skriver Gamsten.

Midtbanespilleren scoret sitt andre mål på to kamper i Blackburns 2-1 seier over formsterke Newcastle.