UTVIST I DEBUTEN: Gervinho slo Barton i ansiktet etter at sistnevnte hadde angrepet han for et pinlig filmeforsøk. Foto: AP Photo/Scott Heppell
UTVIST I DEBUTEN: Gervinho slo Barton i ansiktet etter at sistnevnte hadde angrepet han for et pinlig filmeforsøk. Foto: AP Photo/Scott HeppellVis mer

Barton innrømmer filming etter Gervinhos ansiktslag

- Hva vil folk at jeg skal gjøre, stå og utveksle slag med ham?

(Dagbladet): • Newcastle - Arsenal 0-0

Det var 79. minutter ut i oppgjøret mellom Newcastle og Arsenal at det kokte fullstendig over på St. James' Park.

Gervinho hadde nettopp fått ballen i feltet, og etter å ha driblet vekk en Newcastle-spiller gikk han bakken som en potetsekk. Joey Barton reagerte på den pinlige filmingen med å gå rasende bort til ivorianeren og løfte ham opp.

Det likte den tidligere Lille-spilleren dårlig, og de to var i knottene på hverandre. Flere spillere kom strømmende til, og i tumultene slo Gervinho til Barton i ansiktet med flat hånd.

YOUTUBE: Her kan du se den kontroversielle situasjonen.

- Inviterer til slosskamp Da var det Bartons tur til å overspille.

Bråkmakeren, som tidligere har vært i fengsel for voldsbruk, falt pladask i bakken. Dommeren sendte Gervinho i dusjen, mens Barton fikk gult kort.

Barton forklarer det hele slik på Twitter:

TUMULTER: Joey Barton reagerte kraftig på Gervinhos filming, og gikk til angrep på ivorianeren. Gervinho svarte med å slå Barton i ansiktet. Foto: AP Photo/Scott Heppell
TUMULTER: Joey Barton reagerte kraftig på Gervinhos filming, og gikk til angrep på ivorianeren. Gervinho svarte med å slå Barton i ansiktet. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

- Hva vil folk at jeg skal gjøre, stå og utveksle slag meg Gervinho. Hvis du hever handa mot andre spillere burde du bli vist ut. Dommeren gjorde rett, skriver han.

- Jeg falt lett, ingen tvil om det. Men man kan uansett ikke heve henda. Er du enig eller ikke?, skriver Barton senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV2s eksperter var ikke i tvil: Barton burde også vært sendt i dusjen.

- Joey Barton, som er vant til å slåss på gaten, på puber og på treningsfeltet. Du må tåle mer enn det der. Det er bare et lite klaps på kinnet, kommenterte TV2s Morten Langli.

- Barton skapte hele situasjonen, og han burde også vært sendt av banen sammen med Gervinho, sa Erik Thorstvedt..

- Han inviterer til slosskamp, og filmer. Han burde fått rødt kort. Det er Joey Barton, sa Alexander Schau.

Arsene Wenger mente at Gervinho ikke fortjente det røde kortet.

RASENDE: Joey Barton reagerte slik på Gervinhos pinlige forsøk på å få straffe. Foto: EPA / LINDSEY PARNABY
RASENDE: Joey Barton reagerte slik på Gervinhos pinlige forsøk på å få straffe. Foto: EPA / LINDSEY PARNABY Vis mer

- Personlig synes jeg ikke Gervinho fortjente rødt kort. Jeg vet ikke hvorfor Joey Barton tok tak i halsen hans for å dra ham opp, og jeg synes det er et gult kort. Dommeren så det ikke, og  assistenten så det ikke. Derfor vil jeg vite hvem som tok avgjørelsen, sa han til Sky Sports etter kampen.

Han kommer nå til å se nøye på situasjonen, før han eventuelt anker saken til det engelske fotballforbundet.

- Men jeg er fristet til å si ja, sier franskmannen.

Ble stemplet over ankelen Barton var tidligere i kampen involvert i enda en kontroversiell situasjon. Denne gangen var det Alex Song som var overgriperen.

Kameruneren reagerte på en Barton-takling med å stemple den tidligere Manchester City-spilleren over ankelen, uten at dommeren fikk med seg situasjonen.

- Soleklart rødt kort, sa Petter Myhre i TV2s studio.

Barton var imidlertid fly forbannet, og gjorde det klart overfor fjerdedommeren hva som hadde skjedd.

- Tenk hvis det var jeg som hadde stemplet Song. Alle ekspertene der ute hadde ropt for en offentlig henretting. Bare fordi det er meg, ikke sant? skriver Barton på Twitter.

Få sjanser Begge lag hadde muligheter i løpet av kampen, men ingen klarte å score. Arsenal skapte mest, men Newcastle forsvarte seg heroisk og gjorde det svært vanskelig for London-klubben.

SLAG I ANSIKTET: Joey Barton innrømmer at han falt lett etter å ha fått hånda til Gervinho i ansiktet. Foto: AFP Photo / Iain Buist
SLAG I ANSIKTET: Joey Barton innrømmer at han falt lett etter å ha fått hånda til Gervinho i ansiktet. Foto: AFP Photo / Iain Buist Vis mer

- De prøvde å få tempoet ned, men vi prøvde og prøvde, sa Arsene Wenger etter kampen.

På overtid fikk Arsenal en gyllen mulighet da Johan Djorou vant ballen på midten.

Arsenal var tre spillere mot to Newcastle-spillere, og med en hel banehalvdel å løpe på hadde de en alle tiders mulighet til å sikre seg tre poeng i serieåpningen.

Men da Djorou skulle spille Theo Walcott alene med keeper, bommet han fullstendig med pasningen og Arsenal måtte begynne angrepet helt på nytt.

Det klarte de ikke, og det endte dermed uavgjort.