RASTE MOT GERVINHOS FILMING: Noen få sekunder seinere gikk Joey Barton selv teatralsk i bakken, etter å ha fått et lite klaps på kinnet. Foto:  EPA/LINDSEY PARNABY
RASTE MOT GERVINHOS FILMING: Noen få sekunder seinere gikk Joey Barton selv teatralsk i bakken, etter å ha fått et lite klaps på kinnet. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Barton mener dette ødela overgangen til Arsenal

Angrer på idiot-oppførselen.

(Dagbladet): Arsene Wenger var for en gangs skyld aktiv på overgangsvinduets siste dag, og hentet fire nye spillere helt på tampen.

Joey Barton hevder han også var svært nær å slutte seg til Arsenal - men at oppførselen hans i seriepremieren mot samme klubb ødela overgangen.

- Hvis jeg ikke hadde spilt mot Arsenal den dagen, ville jeg kanskje signert for dem. Det var et par samtaler med Wenger, men det er noe annet enn å faktisk skrive under, sier Barton til BBC.

Episoden alle snakket om etter 0-0-kampen på St. James Park var da Gervinho falt lett innenfor 16-meteren seint i 2. omgang. En rasende Barton dro ham opp på beina, og ivorianeren svarte med å gi sinnataggen et lite klaps på kinnet.

Barton - som nettopp hadde hisset seg så voldsomt opp på grunn av filming - valgte ironisk nok å gjøre akkurat det samme selv. Dommer Peter Walton ga Gervinho det røde kortet, mens Barton slapp unna med gult. Barton ble også stemplet av Alexandre Song, noe dommeren ikke fikk med seg der og da, men i etterkant ble Arsenal-spilleren ilagt tre kampers karantene.

Med andre ord var Barton sentral i at to Arsenal-spillere måtte sone til sammen seks kamper på sidelinja. Og det kan tilsynelatende ha vært avgjørende for at Barton heller dro til Queens Park Rangers.

- Hendelsen med Gervinho skjedde, og det er ingenting jeg kan gjøre med det nå. Hvis det skjedde igjen, liker jeg å tro at jeg ville håndtert det annerledes. Det er en grunn til at ting skjer, og jeg lærte en lekse av det. Akkurat nå er vi høyere enn Arsenal på tabellen - forhåpentligvis er det tilfelle i mai også, sier Barton.

Han tegnet seg på scoringslista da QPR slo Wolves 3-0 borte, men også der havnet han i storkrangel med Wolves-kaptein Karl Henry.

I etterkant har han gjort alt for å terge Henry på Twitter, blant annet ved å kalle ham en bedriftsspiller, en idiot, i tillegg til å bevisst feilstave navnet hans (Kelvin Henry).

Henry svarte ved å si at Barton alltid skryter av lønna si (visstnok rundt 800 000 kr i uka) i kampene, at han alltid snakker om hvor god han er, og at det er årsaken til at mange misliker ham.

ANGRER: Joey Barton ville håndtert situasjonen annerledes om det skjedde igjen. Foto:  AFP PHOTO/IAIN BUIST
ANGRER: Joey Barton ville håndtert situasjonen annerledes om det skjedde igjen. Foto: AFP PHOTO/IAIN BUIST Vis mer