Barton spiller med bart til Newcastle vinner

- Folk sier den er latterlig - inkludert kona!

SMÅFREKK BART: Du skimter den såvidt, barten til Joey Barton. Den tidligere Man City-spilleren kommer ikke til å barbere den vekk før Newcastle vinner en fotballkamp. Foto: Scanpix
SMÅFREKK BART: Du skimter den såvidt, barten til Joey Barton. Den tidligere Man City-spilleren kommer ikke til å barbere den vekk før Newcastle vinner en fotballkamp. Foto: ScanpixVis mer

||| • Manchester United - Newcastle direkte i livestudio fra 21.00

(Dagbladet): Etter et år på nest øverste nivå er Newcastle tilbake blant de beste.

I den anledning har enkelte Newcastle-spillere, med Joey Barton i spissen, valgt å anlegge bart.

- Det begynte med at en gruppe av oss satt sammen og sa til hverandre: «du kunne ikke ha grodd skjegg». En ting førte til noe annet, og før jeg visste ordet av det hadde jeg gått med på å spare til bart, sier Barton til Newcastles hjemmesider.

- Det var ment for bildene Sky Sports viser når de viser lagoppstillingene, men de kom og de dro, så vi bestemte oss for at vi skulle ta barten når vi får vår første seier, sier Barton.

Han håper han ikke trenger å beholde barten så alt for lenge.

- Jeg håper jeg blir kvitt den for jeg vet hvor dum den er! Et par folk har sagt den er latterlig - inkludert kona mi!

Barton stiller trolig alene med ansiktshår ettersom flere av lagkameraten har barbert dem vekk.

- Ryan Taylor hadde en, men barberte den vekk. Alan Smith og Andy Carroll har fremdeles, men de ser ut som 12-åringer med for tidlig hormonutvikling. Det er bare litt småerting og guttene stråler på grunn av den.

I kveld serieåpner de mot fjorårstoer Mancheser United på Old Trafford. Der har ikke «the Toon» vunnet siden 1972. Barton sier at Barte-stuntet har økt lagmoralen i laget.

- Litt småerting er det alltid, men vi er profesjonelle når vi trenger å være det og over helgen vil fokuset flyttes mot mandagens kamp og hvordan vi skal spille da.

- Du kommer ikke til å se like mye latter og spøk da, men vi vil fremdeles være like sammenspleiset, sier Barton.