- Barton takket for hvordan jeg håndterte saken

Da han sa unnskyld for slaget mot Gamst.

INVITERTE PÅ MIDDAG: Morten Gamst Pedersen gjentok middagsinvitasjonen til Joey Barton da Newcastle-spilleren ringte og ba om unnskyldning for slaget.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INVITERTE PÅ MIDDAG: Morten Gamst Pedersen gjentok middagsinvitasjonen til Joey Barton da Newcastle-spilleren ringte og ba om unnskyldning for slaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

DUBLIN (Dagbladet): Landslaget er samlet i Dublin foran onsdagens privatkamp mot Irland. Etter dagens trening forteller Morten Gamst Pedersen om samtalen han hadde med Joey Barton på telefon før helga.

- Han takket meg for måten jeg hadde håndtert det på, sier Gamst.

Bartons knyttneveslag mot Gamsten under kampen mellom Newcastle og Blackburn ble en av forrige ukes største saker i engelsk fotball.

Barton fikk tre kampers karantene for oppførselen etter at FA hadde sett TV-bildene av episoden.

Da hadde allerede Gamsten vært raskt ute med å si at han var ferdig med saken, og at han ville invitere Barton på middag neste gang han var i Manchester.

Takket Gamst Samme dag som Barton ble utestengt, beklaget han også slagene overfor nordmannen per telefon. Og Gamst Pedersen fikk også sjekket at Barton hadde registrert middagsinvitasjonen.

- Ja, jeg sa det til ham på telefonen. Han hadde fått det med seg, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Barton sa altså at han var glad for at Blackburn-spilleren hadde tatt det hele så pent.
 
For selv om han hadde en diskusjon med Barton og dommeren om episoden ute på banen, der Barton forklarte dommeren at han bare ga Gamsten en liten puff, var Gamst Pedersen fort ferdig med saken etter kampslutt.

- Det hjelper jo ikke å gå og surmule resten av livet, sier han.

Rap-oppstyr Morten Gamst Pedersen har scoret både mot Wigan og Newcastle i løpet av de siste ti dagene. Men mest oppmerksomhet har han kanskje fått som rapartist.

Han, John Arne Riise og Erik Huseklepp har fått både kritikk og støtte for innsatsen i en reklamefilm for frukt og grønnsaker. Riise og Gamst rapper en versjon av Margrethe Munthe-klassikeren «Nei, nei, gutt» for Huseklepp som forsyner seg grådig i godtedisken.

Professor i markedsføring ved BI, Tor Wallin Andreassen, omtalte filmen som «patetisk og amatørmessig» overfor NRK.

Spillerne har slått tilbake via hjemmesidene sine, og Gamsten bare flirer av oppstyret.

- Det er bra for Bama. Og vi har fått satt fokus på frukt og grønt som er sunt. Det er jo en reklame for barn, og det er nok mange som kan få den låta på hjernen, sier han.