Bartsch klar - hvis pengene kommer

Dieter Bartsch er etter alle solemerker klar som ny sportssjef for de norske alpinistene, bare pengene kommer på bordet. Både løperne og topplederne i alpinkomiteen i Norges Skiforbund vil ha østerrikeren.

Årsaken til at han ikke allerede er ansatt ligger på det økonomiske planet. Dieter Bartsch vil ikke ta en sportssjefjobb i skiforbundet for «knapper og glansbilder».

- På en måte står arbeidet litt i stampe, men vi lirker og forhandler litt, sier Gaustad. I den uttalelsen ligger det at kommunikasjonskanalene med Dieter Bartsch i Østerrike er åpne. Partene hadde flere møter på Oppdal i forbindelse med alpin-NM forrige uke, uten å komme til noen endelig enighet. Bartsch var på Oppdal som leder og trener for de tsjekkiske alpinistene, som deltok i de FIS-rennene som var innlagt i NM-konkurransene.

Bitter

Dieter Bartsch var norsk alpintrener fra 1988 til han fikk sparken etter verdenscupfinalen i Lillehammer på våren for to år siden. Som lyn fra klar himmel fikk han beskjed om at alpinkomiteen i skiforbundet ikke ønsket hans tjenester lenger. Det var Kurt Gaustad som informerte Bartsch den gangen.

Østerrikeren var bitter da han forlot Norge. Han sa til NTB at han følte seg brukt av Norges Skiforbund, men tydeligvis er denne turbulente perioden glemt nå.

Det norske alpineventyret startet helt på slutten av 1980-tallet, da Ole Kristian Furuseth begynte å vinne verdenscupkonkurranser. Under Dieter Bartsch's ledelse kom unge og håpefulle alpinister som Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus inn på laget. Også Finn Christian Jagge fikk en ny vår under den østerrikske sjeftreneren, noe som førte til at han vant OL-gull i Albertville i 1992. Det er ikke til å komme fra at mange av de største alpintriumfene Norge har oppnådd er kommet i Bartsch's regjeringstid som sjeftrener.

Kursendring

Alpinkomiteen begrunnet avskjedigelsen av Bartsch i 1996 med at det var behov for en kursendring. Dermed er på en måte ringen sluttet, for begrunnelsen for å få ham tilbake igjen ligger også på det samme planet.

Finken Jagge sier at det er behov for en sterk mann på toppen, og Dieter Bartsch er nettopp en slik type. Han er det eneste ønsket toppalpinistene har til sjefsjobben.