Bartsch sier nei til Norge

Dieter Bartsch blir ikke ny sportssjef for de norske alpinistene. Forhandlingene mellom østerrikeren og den norske alpintkomiteen brøt sammen i går. Bartsch krever 730 000 kroner i årslønn. Alpintkomiteen tilbød 400 000 kroner.

Løpernes tillitsmann Finn Christian Jagge er skuffet: - 750 000 kroner burde de klart å spa opp, sier han til Dagbladet.

- Forhandlingene ble stoppet i dag, bekreftet Bartsch overfor Dagbladet i går kveld. Den avsluttende samtalen med skiforbundets alpinsjef, Einar Witteveen, avslørte et sprik mellom tilbud og krav som Bartsch anså umulig å godta.

- De tilbød 400 000. Jeg ville ha 730 000, det samme jeg hadde da jeg sluttet i samme jobb for to år siden, sier han til Dagbladet.

- Strakk meg langt

Selv mener Bartsch han har strukket seg langt for å tilpasse seg de økonomiske realitetene.

- Jeg var villig til å ha en jobb ved siden av som ikke skulle gå ut over jobben som sportssjef. Da kunne jeg klart meg med det tilbudet jeg fikk. Men det var ikke alpinkomiteen villig til, sier han.

Einar Witteveen ønsket ikke å kommentere saken i går kveld. Han henviste til alpintkomiteens leder, Kurt Gaustad, som sa det samme:

- Ingen kommentar.

Lite blid

Finn Christian Jagge er ikke blid på alpinkomiteen etter at Bartsch-avtalen nå går i vasken. I et brev til alpinkomiteen har landslagsalpinistene gitt soleklart uttrykk for at Bartsch er deres eneste kandidat til å ta over jobben.

- Så enstemmig som sju individuelle alpinister kan klare, sier Jagge.

- Synd. De burde prioritert Bartsch, sier han.
- Har dere et problem nå?

- Ja, selvfølgelig. Jeg er skuffet. Det er jo altfor seint allerede. Trenersammensetningen er for svak. Vi mangler folk. Man må betale for gode sjefer.

Klønete

Etter 1996-sesongen ble Dieter Bartsch vraket fra jobben som sportssjef i en klønete prosess, som fikk landslagsalpinistene til å se flaut i bakken. Jan Ove Nystuen tok over jobben, men trekker seg nå.

Siden v-cupfinalene i Crans Montana for drøye tre uker siden har Dieter Bartsch vært alpinkomiteens førstevalg som Jan Ove Nystuens etterfølger.

- Jeg kunne bygd opp et godt lag, særlig i fartsdisiplinene, sier Bartsch.

Nå må Gaustad & co se seg om etter andre kandidater.

- Vi har flere på lista, sier han til Dagbladet.

  • Etter det Dagbladet erfarer, er Michel Vion, James Major, Jan Hoff og Einar Witteveen aktuelle i jobben. Alle fem er gamle, eller nåværende, kjenninger av det norske alpinmiljøet. Major og Hoff hadde tilsvarende jobber på åttitallet.

- Vi får uansett ingen avklaring før over påske, sier Finn Christian Jagge.
- Ikke bra?

- Nei.

Jeg kunne bygd opp et godt lag.

Dieter Bartsch.