Bartsch til jentene

Østerrikske Dieter Bartsch, treneren som hadde hovedansvaret da de norske alpingutta erobret alpinverdenen, blir etter det Dagbladet erfarer trener for de norske jentene. Einar Witteween blir trolig den nye landslagssjefen.

Dagbladet foreslo i sin kaballøsning Dieter Bartsch som ny norsk landslagssjef. Det at en av verdens suksessrike alpintrenere nå overtar jentene, betyr økte sjanser for ytterliggere oppsving for Ingeborg Helen Marken, Trine Bakke, Andrine Flemmen og de andre.

Dagbladet diskuterte vår trenerkabal med toppidrettssjef Bjørge Stensbøl igår.

- Det er mange interessante navn på lista. Men jeg savner kvinnene. Dem må vi få med også i denne sammenheng, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Jentene kommer

I langrenn kan Brit Baldishol være aktuell som rekruttrener kvinner, hvis Inge Andersen blir sportssjef. Ifølge ekspertene er hun rågod på teknikk. I kabalen vi la i går var Tore Gullen oppført som sportssjef i langrenn. Nå viser det seg at han må tilbake til jobben i det militære.

Derfor legger vi om hele langrennskabalen, og setter opp Inge Andersen som sportssjef, Ulf Morten Aune som trener menn, Pål Gunnar Mikkelsplass som rekruttrener menn, Dag Kaas som kvinnetrener (du kan da ikke si nei?) og Brit Baldishol som rekruttrener kvinner.

15 millioner

Totalt koster landslagssjefene/landslagstrenerne i overkant av 15 millioner kroner. Dvs. mellom 500 000 og 750 000 kr. per hode i lønn, sosiale utgifter, firmabil, km-godtgjørelse, bolig osv.

Kombinert og skiskyting er billigst i drift, alpint dyrest.

Generelt ønsker toppidrettssjefen seg norske landslagstrenere.

- Vi har et godt trenermateriell her i landet, sier Bjørge Stensbøl.

Ifølge toppidrettssjefen, er det bare 4-årskontrakter som bør gjelde.

- Ingen vinteridrettsgrener bør tegne kortere kontrakter. De landslagstrenerne som ansettes nå, må vi kunne beholde til over OL i Salt Lake City år 2002, sier Bjørge Stensbøl.

Sier Hans Trygve Kristiansen nei til å bli landslagssjef på skøyter, kan Laila Andresen være aktuell som ny sportssjef. Vi føler oss trygge på at trenertrioen Geir Karlstad (allround menn), Bjørn Nyland (allround kvinner) og Tom Erik Oxholm (sprint) vil fungere perfekt også med en kvinnelig sjef.