Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Baseball-Bush

USAs president George W. Bush sto for det symbolske første kastet i mandagens baseballfinale i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til taktfast applaus ble Bush tatt imot da han entret Yankee Stadium. New York Yankees og Arizona Diamondbacks møttes i den tredje finalekampen i World Series.

Bush hadde på seg en uniformsjakke fra en avdeling i New Yorks brannvern. Etter kastet tok han plass på tribunen og så Yankees vinne 2-1. Dermed reduserte de tre siste års mesterlag til 1-2 i best av sju kamper.

Yankees-kaster Roger Clemens var helten i mandagens kamp. 39-åringen innrømmet motstanderne bare tre tellende treff. Likevel fikk Bush mest oppmerksomhet. Han var første president på World Series-kamp siden Ronald Reagan i 1983, og den første som sto for det første kastet siden Dwight Eisenhower i 1956.

Publikum, som alle var kroppsvisitert og sjekket med metalldetektor ved inngangen, ga Bush overraskende stor applaus. Nylig sa han nemlig at det er det samme for ham hvem som vinner World Series bare det ikke blir Yankees.

Bush eide baseballklubben Texas Rangers fram til 1994, og så flere ganger klubbens sluttspillsjanser stoppes av Yankees.

(NTB)

ÅPNINGSKAST: President George W. Bush kastet i gang baseballfinalen. Foto: SCANPIX/EPA
Hele Norges coronakart