Baseball-legende tiltalt i dopskandale

Barry Bonds kan få 30 år bak murene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Baseballstjernen Barry Bonds risikerer inntil 30 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i de alvorlige anklagene som er rettet mot ham.

Homerun-kongen er tiltalt for fire tilfeller av falsk forklaring og for i ett tilfelle å ha hindret etterforskningen. Det betyr at han er i ferd med å bli Amerikas ansikt på den typiske steroidjukseren.

Friidrettsutøverne Marion Jones og Tim Montgomerie er to andre høyprofilerte utøvere som er blandet inn i Balco-skandalen. Barry Bonds setter dem helt i skyggen etter den siste tiltalen som er reist mot ham.

Baseballstjernen som slettet legendariske Hank Aarons homerunrekord på 755 homeruns fra listene tidligere i år, har vært sett på som et ikon i amerikansk idrett.

I august satte Bonds ny rekord i antall homeruns i Major League. 43-åringen har slått 762 fulltreffere i løpet av karrieren.Trist dag - Dette er en veldig trist dag, sa den tidligere baseballederen Fay Vincent.

- Det som har skjedd berører idrettsutøvere generelt, og ikke bare innen baseball. Nå er hele nasjonen blitt vant med at det finnes en kultur av mennesker som bruker doping for å nå sine mål, la han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer