LEGGER OPP: Den hardtslående baseballstjernen Hideki Matsui (38), som har nådd flere milepæler for japanske spillere i MLB, kunngjorde fredag at han setter karrierepunktum. Foto: REUTERS/Steve Nesius
LEGGER OPP: Den hardtslående baseballstjernen Hideki Matsui (38), som har nådd flere milepæler for japanske spillere i MLB, kunngjorde fredag at han setter karrierepunktum. Foto: REUTERS/Steve NesiusVis mer

Baseball-legenden «Godzilla» Matsui legger opp

Verdens mest verdifulle spiller i 2009.

Den hardtslående baseballstjernen Hideki Matsui (38), som har nådd flere milepæler for japanske spillere i MLB, kunngjorde fredag at han setter karrierepunktum.

38-åringen fikk 10 sesonger i Major League Baseball, hvorav sju for New York Yankees. Matsui ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller i 2009.

Fredag uttalte han på en pressekonferanse at han ikke lenger er i stand til å prestere på toppnivå verken i USA eller Japan.

- I dag avslutter jeg min 20 år lange baseballkarriere, sa Matsui, som ikke har funnet seg ny klubb siden han ble sluppet av Tampa Bay Rays i august.

- Jeg er både trist og lettet. Jeg kunne spilt denne sesongen, men statistikken min var ikke god nok. Det er hovedgrunnen til at jeg gir meg, la han til.

I timene etter pressekonferansen har hyllester rent inn til mannen som ble kalt «Godzilla» for sine kraftige slag. Blant dem som roste Matsui var Yankees-veteranen Derek Jeter.

- Jeg har hatt mange lagkamerater opp gjennom årene, men jeg vil alltid vurdere Hideki som en av mine favoritter. Han har alltid vært konsentrert og opptatt av jobben sin og oss han delte garderobe med. Jeg har mye respekt for Hideki, sa Jeter.

Matsui ville ikke avvise at han fortsatt kan ha en baseballfremtid som trener.

- For øyeblikket har jeg ikke tenkt på det, men du vet aldri, sa japaneren.

(NTB)