TABBET SEG UT: Red Sox-spiller Pablo Sandoval logget seg på bildedelingstjenesten Instagram under kamp. Foto: Scanpix
TABBET SEG UT: Red Sox-spiller Pablo Sandoval logget seg på bildedelingstjenesten Instagram under kamp. Foto: ScanpixVis mer

Baseball-stjernas forklaring på den pikante Instagram-avsløringa

- Jeg vil ta straffen min.

(Dagbladet): Boston Red Sox-spilleren Pablo Sandoval (28) latterliggjøres i amerikanske medier etter at han logget seg på Instagram og «likte» bilder av flere lettkledde damer under kampen mot Atlanta sist uke.

Boston Red Sox ble slått 2-5, noe som var lagets åttende tap på ni matcher. Etterpå ble manger John Farrell gjort kjent med Sandovals påfunn og det gjorde ham ikke akkurat i noe bedre humør.

- Det er veldig skuffende. Det er uakseptabelt, sa Farrell til avisa Providence Journal og la til at spilleren ville få én kamps karantene.

- Beklager Sandoval er tredje baseman for Boston Red Sox og sto i kø for å slå da han tok seg en tur inn i garderoben og fant fram mobilen. Ikke lenge etter var flausen et faktum, da en blogger fanget opp aktiviteten hans på Instagram.

En stund ble det imidlertid spekulert på om det virkelig kunne være Sandoval som var inne og kikket på bilder av lettkledde damer mens kampen pågikk eller om det var en person som jobbet for ham, men sist torsdag kom innrømmelsen fra 28-åringen:

- Jeg gjorde en feil. Jeg beklager til lagkameratene mine, organisasjonen og supporterne. Jeg vil ta lærdom av dette, uttalte Sandoval.

La seg flat Etter som Boston Red Sox allerede befant seg i en vanskelig sportslig situasjon, har den uvanlige hendelsen fått både fans og lokale journalister til å sette ytterligere spørsmålstegn ved spillernes profesjonalitet. Sandoval har også blitt harselert med i amerikanske medier, blant andre av talkshow-verten Jimmy Fallon.

Selv forklarer Sandoval det som skjedde slik:

- Jeg kom bare inn her (i garderoben) for å gå på toalettet. Jeg hadde ingenting å gjøre på, så jeg tok  med meg telefonen og sjekket den, fortalte Sandoval og la til:

- Jeg vil ta straffen min. Jeg brøt lagets regler.

Sandoval er imidlertid ikke den første idrettsutøveren til å ta i bruk elektroniske gjenstander under en kamp. Under et EM-kvalifiseringsoppgjør for Italia i 2011 var det fotballspilleren Mario Balotelli som vekket oppsikt da han tok med seg en iPad på innbytterbenken.