Baseballens Ronaldo får beskjed om å pelle seg vekk

Stemples som tidenes juksemaker.

NEKTER Å INNRØMME: New York Yankees' Alex Rodriguez er ilagt en 211-kamper lang suspensjon for doping, men han kommer til å anke, noe som i praksis betyr at han kan spille ut sesongen. Her fra gårsdagens bortekamp mot Chicago White Sox. Foto: REUTERS / John Gress / NTB Scanpix
NEKTER Å INNRØMME: New York Yankees' Alex Rodriguez er ilagt en 211-kamper lang suspensjon for doping, men han kommer til å anke, noe som i praksis betyr at han kan spille ut sesongen. Her fra gårsdagens bortekamp mot Chicago White Sox. Foto: REUTERS / John Gress / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Alex «A-Rod» Rodriguez har vært den største stjerna av dem alle - omtrent som baseballens svar på Cristiano Ronaldo. Han er den best betalte spilleren (har en tiårskontrakt verdt 275 millioner dollar, drøyt 1,6 milliarder kroner), han skal ha datet Madonna og han spiller selvfølgelig for New York Yankees.

Men i går tok 38-åringen det nærmeste man kommer «en Lance Armstrong». Han ble nemlig utestengt i 211 kamper (!) for doping.

Reaksjonene i USA er mange, og de er sterke. Baseball har i lengre tid vært forfulgt av positive dopingtester, og at «A-Rod», som mange trodde kunne slå home-run-rekorden i ligaen, er en av dem som skal ha jukset, gir fansen en følelse av maktesløshet.

- Nekter å godta skjebnen Kommentator i avisa USA Today, Christine Brennan, ber 38-åringen pelle seg vekk fra sporten, og ikke komme tilbake.

- Ved å «naile» Alex Rodriguez har Major League Baseball tatt mannen de mener er den verste juksemakeren i steroideperioden, i hvert fall så langt. Men ligaen kan ikke få til en ren opprydning etter en skitten spiller. Han vil ikke bli borte. Han nekter å gjøre det så mange andre har gjort: Å godta skjebnen sin, skriver Brennan, før hun legger til:

- Han er som gjesten som blir på en fest til over midnatt selv om den egentlig skulle slutte klokka ti.

Ødela etterforskningen Også tolv andre baseballspillere er utestengt. Disse har fått en karantene på 50 kamper, og alle har godtatt dommen.

Problemet, ifølge Brennan, er at Rodriguez ikke godtar dommen, noe som betyr at han i teorien - og sannsynligvis i praksis - kan spille ut denne sesongen.

- Ja, han er suspendert, effektivt fra torsdag av. Men Rodriguez sier han vil anke, og det betyr at han kan spille resten av årets sesong, avhengig av når saken hans skal opp for en dommer, skriver hun.

Rodriguez har tidligere innrømmet dopingbruk fra 2001-2003, men har hevdet at han ikke har dopet seg etter at han ble Yankees-spiller.

Den 211-kamper lange utestengelsen kommer ikke på bakgrunn av en positiv test, men fordi navnet til Rodriguez ble funnet sammen en rekke andre baseball-navn i papirer hos antialdringsklinikken Biogenesis i Miami.

Firmaet skal ha hjulpet Rodriguez, samt flere andre stjerner, som Detroit Tigers' Jhonny Peralta og Texas Rangers' Nelson Cruz, med å dope seg. Grunnen til at Yankees-stjernen ble straffet hardere enn de andre er at han skal ha forsøkt å ødelegge etterforskningen.

En annen stjerne, Ryan Braun, aksepterte en 65-kampers suspensjon for to uker siden.

- Nok en såpeopera - Men A-Rod? Å nei, ikke A-Rod. Vi er kanskje ferdige med ham, men han er ikke ferdig med oss. Vi må rett og slett finne oss i å hoppe fra en A-Rod-såpeopera til en annen, skriver Christine Brennan.

Til tross for avsløringen spilte Rodriguez, som to ganger er kåret til ligaens mest verdifulle spiller, for Yankees mot Chicago White Sox i går kveld. Han ble møtt av massiv pipekonsert i Illinois.

- Jeg kjemper for livet mitt. Jeg må forsvare meg selv. Hvis jeg ikke gjør det, kommer ingen til å gjøre det, sa han etter 1-8-tapet.

Da han ble spurt om han har brukt prestasjonsfremmende midler, var svaret:

- Det har vi et forum for å diskutere, og vi skal diskutere det der.