UTESTENGT: Hector Olivera må stå over 82 kamper for Atlanta Braves. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFP
UTESTENGT: Hector Olivera må stå over 82 kamper for Atlanta Braves. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFPVis mer

Baseballspiller utestengt i 82 kamper for vold mot kvinne

Den tredje MLB-spilleren som straffes for voldsbruk.

(Dagbladet): Den cubanske baseballstjerna, Hector Olivera, er utestengt i 82 kamper etter å ha brutt Major League Baseballs (MLB) regelverk om voldsbruk.

Olivera ble arrestert i april, utenfor et hotell i Washington D.C, hvor han skal ha overfalt en kvinne han kjente. Politietterforskningen viste at baseballstjerna hadde påført kvinnen synlige skader flere steder på kroppen.

Cubaneren er MLBs tredje spiller som straffes for voldsbruk, overfall eller misbruk av barn.

Har OL-gull Olivera spiller til daglig for klubben Atlanta Braves, men han står nå uten lønn til karantenetiden er over 1. august. 31-åringen har valgt å ikke anke utestengelsen, i tillegg har han godtatt å donere en betydelig sum penger til en eller flere organisasjoner som jobber med å bekjempe vold i hjemmet.

Braves-stjerna spilte i 2008 for Cuba under OL i Beijing, hvor han hjalp laget med å ta gull.

Laget hans kan slite stort når de nå mister en av sine spillere. De er nemlig nest sist i ligaen, og har blant annet færrest «home runs».

ARRESTERT: Det var i april baseballspilleren ble arrestert av politiet. Foto: REUTERS/Arlington county Sheriff's Office/Handout via Reuters
ARRESTERT: Det var i april baseballspilleren ble arrestert av politiet. Foto: REUTERS/Arlington county Sheriff's Office/Handout via Reuters Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.