Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Baseballspillere saksøker TV-gigant etter dopingdokumentar

Knyttes til bruk av prestasjonsfremmende midler.

FORBANNA: Baseballspillerne Ryan Zimmerman og Ryan Howard gikk tirsdag til injuriesøksmål mot TV-kanalen Al Jazeera. Foto: REUTERS/Steve Mitchell-USA TODAY Sports/Files
FORBANNA: Baseballspillerne Ryan Zimmerman og Ryan Howard gikk tirsdag til injuriesøksmål mot TV-kanalen Al Jazeera. Foto: REUTERS/Steve Mitchell-USA TODAY Sports/Files Vis mer

Baseballspillerne Ryan Zimmerman og Ryan Howard gikk tirsdag til injuriesøksmål mot TV-kanalen Al Jazeera.

Årsaken er at de to ble knyttet til bruk av prestasjonsfremmende midler i en dokumentar vist på kanalen nylig. I søksmålet som tirsdag ble overlevert politiet heter det at Al Jazeeras påstander var «skandaløst uriktige» og at det ble fremsatt «påstander det ikke var dekning for».

- Mr. Zimmermann er påført omdømmemessige skader, som har påvirket og fortsatt vil påvirke han i yrkeslivet som profesjonell baseballspiller - også med tanke på fremtidige sponsoravtaler og forretningsmuligheter samt veldedig virksomhet, skriver advokatene til Washington Nationals-spiller Zimmermann i rettsdokumentene.

- Den finansielle skaden som er påført Mr Zimmermann handler i bunn og grunn om millioner av dollar, heter det videre.

Avviser alt New York-baserte Al Jazeera America sendte i forrige uke dokumentaren «Den mørke siden», der det ble antydet at både Zimmerman, Howard og flere andre idrettsutøvere skal ha fått prestasjonsfremmende midler ved en klinikk i Indianapolis.

Philadelphia Phillies-spiller Howard sendte tirsdag ut en uttalelse der han kommenterer søksmålet som nå ligger hos domstolene.

- Al Jazeeras uansvarlige rapportering tvang til å ta dette skrittet for å beskytte navnet mitt og kjempe mot at disse løgnene spres, skrev han.

Manning nekter Den mest profilerte spilleren som er trukket inn i saken, er Denver Broncos-quarterbacken Peyton Manning. Han har innrømmet å ha besøkt klinikken i Indianapolis, men avviser en hver påstand om dopingbruk.

Manning har opplyst at han vil vente til etter sesongslutt med å ta stilling til eventuelle rettslige skritt mot Al Jazeera.

I den aktuelle dokumentaren hevder en tidligere ansatt ved den aktuelle klinikken at Zimmermann og andre idrettsutøvere fikk veksthormoner av ham. I ettertid har mannen avvist sine uttalelser og hevder det hele var «ukorrekt og løgn».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media