Baseballstjerne fikk 211 kamper lang dopingkarantene

A-Rod innrømmet dopbruk for ti år siden.

 SVARTE FOR SEG:  Alex Rodriguez er den best betalte baseballspilleren i verden. Foto: Scott Anderson / REUTERS / NTB Scanpix
SVARTE FOR SEG: Alex Rodriguez er den best betalte baseballspilleren i verden. Foto: Scott Anderson / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Alex Rodrigues, den best betalte baseballspilleren i verden, ble mandag utestengt i hele 211 kamper for doping.

New York Yankees-stjernen får dermed ikke spille i MLB (Major League baseball) igjen før i 2015. Ytterligere tolv baseballspillere er også utestengt. Disse har fått en karantene på 50 kamper. Alle er straffet for å ha kjøpt prestasjonsfremmede midler fra en klinikk i Miami.

Dekket over Rodriguez, som går under kallenavnet «A-Rod», fikk en betydelig strengere straff fordi han prøvde å dekke over ulovlighetene sine. Ifølge MLB-sjef Bud Selig forsøkte baseballstjernen å sabotere etterforskningen i saken.

- Dette var ikke bare det riktige å gjøre, men også det eneste vi kunne gjøre, sa Selig da utestengelsene ble offentliggjort.

Anket Alex Rodriguez har tidligere innrømmet bruk av dopingmidler, men har først nå blitt straffet. Han har tidligere hevdet at han sluttet å ta steroider for 10 år siden. 38-åringen bestemte seg raskt for å anke straffen.

Skulle den bli stående kan Rodriguez regne med å miste 36 millioner dollar i lønn. Det tilsvarer 213 millioner kroner. De resterende tolv har godtatt utestengelsene de har fått.

(NTB)