Valery Rozov, 52, ville hoppe fra høye fjell på syv kontinenter:

Basehopper døde under rekordforsøk

Russisk basehopper omkom i Himalaya.

DØDE I HIMALAYA: Valery Rozov med kallenavnet "The limitless man" døde lørdag under et basehopp i Himalaya. Her er noen av hans tidligere rekordhopp. Video: GETTY, RED BULL / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Valery Rozov, med kallenavnet «The limitless man», døde lørdag under et basehopp i Himalaya.

Lørdag fløy han for siste gang, da det gikk galt i det 6812 meter høye fjellet Ama Dablam i Nepal. Han var i gang med et nytt rekordforsøk da han omkom. Han ville hoppe fra de høyeste fjell i sju verdensdeler.

Årsaken er til ulykka er ukjent. Ifølge Himalayan Times traff han en klippe.

Valery Rozov hadde flere rekorder. Han var førstemann til å fly inn i et vulkankrater, og førstemann til å hoppe fra Kilimanjaro; verdens største frittstående fjell. Selv over 50 år gammel, satte han rekorder.

I 2013 utførte han verdens høyeste basehopp (7220 meter) fra nordsiden av Mount Everest, iført spesiallaget vingedrakt fra Red Bull.

Red Bull, hans samarbeidspartner siden 2004, rapporterte dødsfallet hans med stor sorg, og sendte kondolanser til Rozovs kone og barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer