Basel-sjefen tror på Liverpool

MANCHESTER (Dagbladet): Liverpool får uventet støtte før skjebnekampen mot Basel i kveld. Sveitsernes manager Christian Gross mener de røde er gode nok til å vinne hele turneringen.

- Liverpool er gode nok til å vinne Champions League. De er et hardt arbeidende lag med en fantastisk lagmoral, sier Gross ifølge Liverpools offisielle nettsider.

I så fall må de røde vinne på St. Jakob Park. Med uavgjort eller seier til sveitserne ender de røde på tredjeplass i gruppa. Det holder bare til videre spill i den mindre prestisjetunge Uefa-cupen.

- Ingen hadde trodd at den siste kampen vår mot Liverpool ville bli avgjørende, sier Gross, som håper at spillerne hans kan gjenta bedriften fra Anfield. Den gang endte det 1- 1 etter at hjemmelaget hadde misbrukt et hav av sjanser.

- Vi prøver alltid å vinne, vi vil satse offensivt også mot Liverpool, sier Gross.

- Pressen ljuger

Den psykologiske krigføringen forut for kampen har allerede pågått i dagevis. Flere sveitsiske aviser har hatt store oppslag om at Liverpool frykter Basel etter den pinlige forestillingen mot Middlesbrough i helga (tap 0- 1). Liverpool-sjef Gérard Houllier på sin side beskylder avisene for å ha forfalsket uttalelser fra Liverpools sveitsiske stjernestopper Stephane Henchoz om at «Liverpool ikke vil ha noen problemer med å slå Basel». Hovedpersonen selv mister ironisk nok kampen med en strekkskade.

- Alle mine spillere har respekt for motstanderen. Stephane ville aldri sagt noe slikt. Kanskje skriver de sveitsiske avisene dette fordi de vil motivere sitt eget lag, sier Houllier.

- Best under press

Avansement til andre gruppespill i Champions League betyr trolig inntekter på nærmere 175 millioner kroner. Gérard Houllier, som feirer sitt fireårsjubileum som Liverpool-manager denne uka, er mer opptatt av den sportslige utfordringen et avansement vil gi.

- Jeg bekymrer meg ikke for pengene, det er ikke min sak. Men seier vil bety seks store kvelder til i Europa, med en atmosfære og type kamper som virkelig vil hjelpe et lag til å bli bedre. Vi må vinne, fordi vi var uheldige som spilte uavgjort mot dem hjemme, men jeg foretrekker det, for da vet vi hvilken jobb vi står overfor.

- Et godt lag taper aldri to kamper på rad. Vi har vist tidligere at vi er best når det gjelder, det skal vi vise i Basel også, sier Houllier.

TAPER ALDRI: - Et godt lag taper aldri to kamper på rad. Vi har vist tidligere at vi er best når det gjelder, det skal vi vise i Basel også, sier Gérard Houllier.