VANT SAMMENLAGT: Det var til slutt Ion Izagirre som vant Polen rundt etter en sekundstrid på den siste etappen.
VANT SAMMENLAGT: Det var til slutt Ion Izagirre som vant Polen rundt etter en sekundstrid på den siste etappen.Vis mer

Basker vant sammenlagt etter sekundstrid

Siste etappe av Polen rundt ble høydramatisk.

(procycling.no): Før den siste tempoen av Polen rundt var det en jevn kamp om sammenlagtseieren. Få sekunder skilte de beste i sammendraget.

Det var til slutt den regjerende polske tempomesteren Marcin Biloblocki (Polen) som vant den 25 kilometer lange tempoen, tre sekunder foran Vasil Kiryienka (Team Sky) og Rick Flens (LottoNL-Jumbo).

Biloblocki startet tidlig på etappen og satte en sterkt tid i mål. Kiryenka ledet på begge mellomtidene, men måtte se seg slått av polakken i mål.

Sekundstrid
 
Kampen om sammenlagtseieren skulle utvikle seg til å bli en sekundstrid uten videre.

Det ble til slutt Ion Izagirre (Movistar) som stakk av med seieren sammenlagt, like foran Bart De Clerq (Lotto Soudal) og Ben Hermans (BMC Racing Team).

Ilnur Zakarin (Katjujsa) ble sett på som den største favoritten til sammenlagtseieren sammen med Ion Izagirre før etappen. Russeren kjørte en god tempo, med det holdt akkurat ikke til å komme på pallen sammenlagt.

Fabio Aru (Astana) kjørte også en meget sterk tempo, men det holdt ikke til å komme på pallen sammenlagt for italieneren.

Sammenlagtleder Sergio Henao (Team Sky) kjørte en svak tempo og var langt bak allerede ved første mellomtid. En annen som skuffet var Diego Ulissi (Lampre).

Ingen av de tre nordmennene Vegard Breen (Lotto-Soudal), Sven Erik Bystrøm (Katjusja) og Kristoffer Skjerping (Cannondale-Garmin) blandet seg inn i tetstriden.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!