Basket-comeback i Finland

Skandalekongen Dennis Rodman dunker videre.

(Dagbladet.no): Basket-verstingen avsluttet NBA-karrieren for fire år siden, men i dag signerte Rodman for den finske toppklubben Torpan Pojat, skriver Expressen.

- Finsk basket må være åpen for nye ideer, sier Pojat-sjef Aleksi Valavuori.

Foreløpig har han bare fått 44-åringens signatur for én kamp, men finnene håper at Rodman skal fortsette karrieren hos Helsingfors-klubben. Kontrakten forplikter ham til å spille minst 15 minutter i kampen som går 6. november. Klubben vil ikke si hvor mye stjerneimporten koster, men regner med ekstra billettinntekter når de fyller idrettshallen som har plass til 9000 tilskuere.

Fargerike Rodman vant NBA-tittelen fem ganger, og dominerte sammen med Michael Jordan på Chicago Bulls på 90-tallet. Tross den fantastiske sportslige suksessen, var det utseendet og skandalene han blir husket for.

Siden NBA-årene har han tjent penger som filmskurk og pornoskuespiller. Flere ganger har han knytt på seg basketskoene for å gjøre comeback, men uten særlig hell.

UTENOMSPORTSLIGE AKTIVITETER: Etter basketkarrieren har Rodman prøvd seg som alt fra fribryter og modell til dyrevernsaktivist og rallykjører.