LeBron James sier at uansett hvem som blir amerikansk mester i basketball vil ingen besøke Det hvite hus. Foto: Kelley L Cox / USA TODAY Sports
LeBron James sier at uansett hvem som blir amerikansk mester i basketball vil ingen besøke Det hvite hus. Foto: Kelley L Cox / USA TODAY SportsVis mer

LeBron James ut mot Donald Trump

Basketboikott av Trump

NBA-superstjernen LeBron James sier at USAs president Donald Trump kan glemme å få besøk av sesongens mesterlag i basketball.

- Uansett hvem som vinner finalen, så vil ingen takke ja til en invitasjon, verken Cleveland eller Golden State reiser, sa James.

Han får støtte av andre finalespillere. Bakgrunnen for uttalelsene er delvis dette: USAs president Donald Trump avlyste møtet med fotballaget Philadelphia Eagles i Det hvite hus på grunn av en diskusjon om at NFL-spillerne skal stå under nasjonalsangen.

I en uttalelse mandag sa Trump at noen spillere på laget som vant Super Bowl, «er uenige med deres president fordi han insisterer på at de stolt skal stå under nasjonalsangen, med hånden på hjertet, for å hedre kvinner og menn i militæret og det amerikanske folk».

I USA er det vanlig at den sittende presidenten inviterer en del idrettsfolk til Det hvite hus etter store seirer i inn- og utland.