Basketkongene

Oslo Kings-Kongsberg Penguins 91-88 e.e.o. Champagnen fløt, trener Ulf Landstrøm gråt, Dontay Harris strålte og Barnaby Craddock storspilte. Det var med andre ord skikkelig seiersfest i Stovnerhallen i Oslo i går kveld.

- Jeg sier deg bare en ting: Dette vil jeg gjenoppleve neste år, og jeg har bestemt meg for å fortsette i Oslo Kings. Du er den første som får vite det, sier Dontay Harris til Dagbladet i et rolig øyeblikk i garderoben etter den svært så dramatiske finalen. \

På benken på andre siden av garderoben ligger Kelvin Woods med øynene igjen. Kanskje funderer han på hva han skal gjøre neste sesong?

- Jeg har ikke fått noe tilbud fra Kings ennå, sier Kelvin stille og rolig før han løper inn i hallen igjen for å være med på seiersbilde.

Jevnt og dramatisk

Ti minutter tidligere var verken Kelvin eller Dontay rolige. Sammen med elleville lagkamerater og entusiastiske tilskuere feiret Oslo Kings den første seieren i BLNO etter seier i ekstraomganger mot Kongsberg Penguins.

- Man orker ikke så mange kamper som denne i løpet av en sesong, men det er sånn en finale skal være. Det var både jevnt og dramatisk hele tida, sier trener Ulf Landstrøm med skjorta full av champagne.

Plutselig kikker han på klokka:

- Om tre timer og førtifem minutter går kontrakten min med Kings ut, sier suksesstreneren. I dag står kongene uten trener.

Flere dagers feiring

Basketlegenden Torgeir Bryn ville også være med på festen. Tre minutter ut i tredje periode entret han banen og holdt knapt en periode.

- Det er klart jeg måtte være med på dette. Det er dette man jobber for hele sesongen og nå er vi endelig mestere, stråler Torgeir. Han reiser sammen med en del av lagets spillere til USA i dag - hvis han kom seg opp etter nattens våte seiersfest.

- Vi skal feire dette i flere dager, sier Torgeir Bryn.

ELLEVILL JUBEL: Oslo Kings sine spillere gikk helt av hengslene etter å ha vunnet den femte og avgjørende finalen i BLNO i går. - Det er slik som dette en finale skal være. Jevn og dramatisk hele tida, sier Kings trener Ulf Landstrøm til Dagbladet.