Basketmestre innrømmer hasjrøyking

Testet positivt på cannabis.

(Dagbladetno): Tromsø Storm sikret seg sitt første Norgesmesterskap søndag, etter å ha slått fylkesrivalen Harstad Vikings i seriefinalen. Men i dag tilsto to av klubbens spillere å ha røyket hasj, etter å ha testet positivt på dopingprøver tidligere i år.

Beklager seg

Dag Christensen og Anthony Williams har vært blant de viktigste faktorene bak Storms seriegull, men begge har nå fått sparken med umiddelbar virkning.

- Vi innrømmer å ha gjort en feil, og vi beklager dette på det sterkeste. Vi vil beklage dette overfor klubben, lagkamerater, trenere, sponsorer og fans.

- Vi beklager at en uforsiktig handling setter oss og klubben i en slik situasjon. Dette var en engangshendelse på en fest i ei frihelg, ei uke før kampen i Kristiansand. Det var en dum handling som vi angrer på. Vi er klare for å motta den straffen vi får.

- Vi håper inderlig at fans og sponsorer fortsetter å støtte laget. De er uskyldige i disse forholdene og trenger all støtte de kan få i semiefinalene mot Ulriken Eagels. Vi tror at laget er godt nok til å overvinne hindrene i semifinalene og finalene, og med støtte fra alle, kan de vinne, ifølge Nordlys.no.

Det var etter kampen mot Kristiansand 11. februar at spillerne testet positivt. Klubben tar selvfølgelig avstand fra forholdet.

Tar avstand

- Klubben tar sterk avstand fra det inntrufne og dette bryter med klubbens og idretts grunnverdier, sier Tromsø Storm i en pressemelding.

Dagbladet kjenner til at det i lengre tid har versert rykter i Tromsø om Cannabis-bruk hos Storm-spillere. Styreleder i Tromsø Storm Ørjan Hansen avviser at dette er noe klubben har kjennskap til.

- Det har vi ikke kjenskap til, og vi kan uansett som klubb ikke forholde oss til rykter. Våre spillere har blitt testet flere ganger i løpet av sesongen, sier Hansen.

Doping-dommen vil ikke få konsekvenser i forhold til seriegullet Storm nylig vant, ettersom Cannabis ikke regnes som prestasjonshevende middel.