Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basketproff mens han kjempet mot smertene: «Jeg må komme meg gjennom dette. Hun trenger en trener»

Kastet 20 meter gjennom lufta etter Brussel-terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere belgiske landslagsspilleren i basketball, Sebastien Bellin (37), ble såret under terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

Han fryktet for livet og i et intervju med ABC News forteller han om dramaet - og at samtidig som han kjempet mot smertene gikk tankene til noe helt annet:

- Tankene som flyr rundt i hodet er spesielle. Jeg tenkte på å spille tennis med min sju år gamle datter. Hun er en helvetes god tennisspiller, så jeg tenkte: «Jeg må komme gjennom dette. Hun trenger en trener». Det som skjer inne i hodet er trivielt, men det får deg til å komme deg videre, sier Bellin.

Bellin skal ha blitt operert for skader i hofta og beina - og ifølge hans tidligere klubb BC Telenet Oostende ble han kastet 20 meter gjennom lufta som følge av eksplosjonen på flyplassen.

- Fryktelig Sebastien Bellin kom til Oakland i 1999-2000, men har de siste åra spilt i en rekke europeiske klubber. Han var også sentral på det belgiske landslaget. Han er fortsatt aktiv for klubben Gent Hawks.

Greg Kampe var Bellins trener på Oakland-universitetet, og var rystet da han snakket med USA Today rett etter angrepene i Belgia.

- Det som har skjedd er fryktelig, sa Kampe, som hadde vært i kontakt med sin tidligere elev.

Besvimte Et bilde av en såret Bellin har gått verden rundt i aviser og nettsteder. Basketballspilleren ble et symbol på terrorofrene.

- Jeg ville bare at jentene mine ikke skulle vokse opp uten en far. Jeg husker den første eksplosjonen ved apoteket på flyplassen. Jeg snudde med og så alle disse menneskene som løp... Jeg tror jeg besvimte, sier Bellin.

- Hele tida måtte jeg bare snakke med meg selv. Jeg må klare det, jeg må klare det. Da jeg endelig kom inn i ambulansen visste jeg det ville gå bra, sier basketballspilleren.

Bellin er fortsatt innlagt på sykehus i Belgia.

Hele Norges coronakart