Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basketprofil sier hun ble mobbet ut av WNBA: - 98 prosent er sinte lesber

Mens tidligere kollega reagerer på påstandene.

Stanford's Candice Wiggins, right, drives to the hoop around Southern California's Rachel Woodward, left, during Stanford's 88-62 win, Friday, Feb. 18, 2005, in Los Angeles. (AP Photo/Danny Moloshok)
Stanford's Candice Wiggins, right, drives to the hoop around Southern California's Rachel Woodward, left, during Stanford's 88-62 win, Friday, Feb. 18, 2005, in Los Angeles. (AP Photo/Danny Moloshok) Vis mer

(Dagbladet): Siden Candice Wiggins (30) ble plukket ut av Minnesota Lynx i WNBA-draftet 2008, var amerikaneren en profilert kvinnelig basketballspiller.

For et år siden var det imidlertid slutt, melder ESPN. Overfor San Diego Union-Tribune omtaler hun miljøet i ligaen som «svært, svært skadelig».

- At jeg var heteroseksuell, og åpen om min seksualitet, var en stor greie. Jeg vil anslå at 98 prosent av spillerne er sinte lesber. Miljøet var veldig lite åpent og de hadde helt andre regler enn det jeg var vant til, påstår Candice Wiggins.

- Aldri blitt kalt «bitch» så ofte

Wiggins hevder også at hun jevnlig ble trakassert av motspillere, og mener at kolleger bevisst gikk inn for å skade henne.

- Jeg har aldri blitt kalt en «bitch» så ofte som da jeg var ny. Jeg har aldri blitt slengt så mange ganger i bakken. Budskapet var: vi liker deg ikke, sier Wiggins.

I ettertid har Wiggins uttalt at hun ikke mente at 98 prosent av spillerne i WNBA var lesbiske.

STORFINT BESØK: Politiet i Gainesville i Florida mottok en klage på høylytte ungdommer som spilte basketball. Dagen etter tok politiet med seg tidligere NBA-proff Shaquille O'Neal. Video: Gainesville Police Department Vis mer

- Bekrefter stereotypier

Likevel har uttalelsene hennes skapt reaksjoner. Chicago Sky-spiller Imani Boyette skrev nylig et åpent brev til den tidligere pointguarden:

-Skjønner du hva du har gjort? Du har bekreftet urettferdige stereotypier. En persons legning er privat. På grunn av ditt utspill, er det nå greit å spørre WNBA-spillere om deres seksualitet. Er det i det hele tatt et tema i NBA?

President tar det seriøst

Wiggins blir imidlertid tatt i forsvar av presidenten til WNBAs spillerorganisasjon.

Nneka Oqwumike mener at påstandene hennes om miljøet i ligaen, må tas seriøst. Hun spilte tidligere med Candice Wiggins da sistnevnte også var i Los Angeles Sparks.

- Uansett om en er enig eller uenig, eller om en selv har opplevd noe lignende, må man ta anklager om en ekskluderende kultur seriøst, sier Ogwumike, ifølge ESPN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media