Basketspiller døde på banen

Basketballspilleren Raimonds Jumikis kollapset og døde under en kamp i en den svenske eliteserien i kveld.

Akropols-spilleren falt om etter 16 minutter av kampen mot Jämtland. Det ble satt i gang hjertemassasje umiddelbart, og Jumikis ble fraktet til Karolinska sykehus. Der greide legene ikke å redde livet hans.

- Våre tanker akkurat nå går til Raimonds familie, sa Akropols nestformann Tomi Liljeqvist til nyhetsbyrået TT.

Kampen ble stanset umiddelbart etter den skremmende episoden, og beskjeden om Jumikis død ble mottatt med dyp sorg i basketballmiljøet.

- Legene konstaterte hjertestans. Flere av spillerne er på Karolinska, og det er satt ned et kriseteam for dem som trenger hjelp, sa Liljeqvist.

Den tidligere Akropols-spilleren Daniel Wihlborg satt på tribunen da Jumikis falt sammen. Etterpå fortalte Wihlborg at Jumikis for en drøy måned siden hevdet at han tidligere har hatt problemer med hjertet.

- Han har vært en kjempesnill og hyggelig gutt som jeg har hatt mange private samtaler med. Akkurat i kveld var kjæresten hans, som jobber som sykepleier, på plass i hallen. Hun var en av de første som løp inn på banen for å hjelpe Raimonds, sa Tom Liljeqvist.

For to uker siden skjedde to lignende dødsfall på fotballbanen. Første døde Benfica-spilleren Miklos Feher i en kamp i Portugal. Senere døde en svensk 4. divisjonsspiller under trening.

(NTB)

SØRG OG SJOKK: Akropol BBK-spillere i sjokk etter at Raymonds Jumikis segnet om under basketligakampen mot Jämtland i Stockholm i kveld. Han døde en stund senere.