SUPERATLET: LeBron James er kjent som en av verdens største atleter, og han har også engasjert seg politisk, i kampen mot president Donald Trump. Video: CNN Vis mer

NFL, Donald Trump, LeBron James:

Basketstjerna hardt ut mot «bomsen» Trump: - Han bruker sporten til å splitte nasjonen

LeBron James kalte nylig Donald Trump for en boms. Nå kommer basketstjerna med nye angrep mot USAs president.

(Dagbladet): Protestene mot president Donald Trump fortsetter.

Seinest natt til tirsdag knelte Dallas Cowboys' spillere, støtteapparat og eier Jerry Jones før nasjonalsangen under kampen mot Arizona Cardinals.

Fredag ga basketstjerna Stephen Curry beskjed om at han ikke ønsker å møte Donald Trump, og ga uttrykk for hvorfor han mente at laget hans, Golden State Warriors, ikke burde dra til Det hvite hus.

- Å komme til Det hvite hus blir ansett for å være en ære for et vinnerlag. Stephen Curry nøler, derfor er invitasjonen tilbakekalt, skrev Trump på Twitter.

Meldingen fikk kollega LeBron James til å reagere.

- Din boms. Stephen Curry har allerede sagt at han ikke kommer. Derfor finnes det ingen invitasjon. Å dra til Det hvite hus var en stor ære fram til du dukket opp, tordnet James på Twitter.

OMSTRIDT: President Donald Trump har fått kritikk fra en rekke profilerte mennesker etter at han bad NFL-eiere om å sparke spillere som «kneler» under nasjonalsangen. Video: CNN / AP Vis mer

Tirsdag kom James med et nytt angrep mot den amerikanske presidenten under en pressekonferanse.

- Det er folket som styrer dette landet, ikke ett individ. I hvert fall ikke han (Trump), sa James.

- Bruker sport til å splitte oss

Basketballstjerna anklaget også Trump for å bruke sporten til å splitte nasjonen.

- Jeg kommer ikke til å la et individ, uansett hvor mye makt de besitter, bruke sporten som plattform for å splitte oss, sa James.

- Sport er så fantastisk, den kan gjøre så mye for alle. Uansett form, størrelse, vekt, etnisitet, religion - folk finner lag, spillere og farger på grunn av sport. Sport samler folk. Sport gjør mennesker glade. Den bringer mennesker sammen mer enn noe annet.

Saken fortsetter under lenken.

- Trump gjorde hat populært

James har uttalt seg kritisk til Trump i flere anledninger.

I august fikk Donald Trump kritikk fra flere kanter i anledning en tale om Charlottesville-angrepet der en 32 år gammel kvinne ble drept.

De kritiske røstene mente at presidenten burde tatt større avstand fra rasister og antisemitter. Blant de kritiske røstene var LeBron James.

- Hat har alltid eksistert i USA. Ja, det vet vi, men Donald Trump gjorde det populært igjen, skrev Cleveland Cavaliers-spilleren på Twitter.

- Den eneste måten vi og vårt samfunn kan bli bedre, er gjennom kjærlighet. Det er den eneste måten vi kan oppnå noe som ett. Det handler ikke om fyren som er den «såkalte» presidenten av USA, sa James under et veldedighetsarrangement, ifølge ESPN.

OMSTRIDT: President Donald Trump har fått kritikk fra en rekke profilerte mennesker etter at han bad NFL-eiere om å sparke spillere som «kneler» under nasjonalsangen. Video: CNN / AP Vis mer

- Spark dem

Protestene i NFL startet for et drøyt år sida. Det startet ved at Colin Kaepernick (29) gikk ned på kne i en protest mot politiets behandling av minoriteter.

- Jeg vil ikke reise meg for å vise stolthet over flagget til et land som undertrykker folk på grunn av hudfarge, sa Kaepernick.

Trump mener knelingen er respektløs.

- Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? Den (eieren) som tør å gjøre det, den vil bli landets mest populære person, sa Trump under et republikansk folkemøte i Huntsville, Alabama.