REAGERER: Stephen Curry synes det er nærmest skandaløst at Sports Illustrated på forsida i neste nummer har valgt å droppe Colin Kaepernick - mannen som startet trenden i NFL. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
REAGERER: Stephen Curry synes det er nærmest skandaløst at Sports Illustrated på forsida i neste nummer har valgt å droppe Colin Kaepernick - mannen som startet trenden i NFL. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFPVis mer

Donald Trump og NFL

Basketstjerne raser mot Sports Illustrated-forside: - Forferdelig

Magasinet kjører en politisk forside neste uke, der flere idrettsstjerner er avbildet. Men det er ikke mannen som startet hele greia, Colin Kaepernick.

(Dagbladet): Da Colin Kaepernick for over ett år siden valgte å bli sittende mens nasjonalsangen ble spilt før NFL-kamper - og senere satte seg ned på kne - handlet protesten i utgangspunktet om politivold og rasisme i USA.

Men da Donald Trump nylig kastet seg inn i debatten, handlet det plutselig også om ytringsfrihet. Tusenvis av NFL-spillere, -trenere og -ledere samlet seg derfor i en lydløs protest søndag. Flere idrettsstjerner har kastet seg inn i debatten.

Sports Illustrated kjører derfor neste uke en forside med tittelen «Der en nasjon er delt, står idretten sammen.»

Det er ei forside som har skapt reaksjoner.

- Forferdelig

For på forsida er nemlig basketball-stjerna Stephen Curry avbildet arm i arm med en annen NBA-stjerne, LeBron James. Førstnevnte reagerer på at Kaepernick - mannen som startet det hele - ikke er avbildet på forsida.

- Det er forferdelig. Det er noen som skjønner akkurat hva som har skjedd og hvem som har vært aktive og snakket høyt og prøvd å gjøre en forskjell, sier Curry til Washington Post.

Han fortsetter:

- Hvis du ikke har Kaepernick foran og midt i dette, så er det noe alvorlig galt. Det er vondt å se noen ta initiativ, for så å bli fryst ut. Men til syvende og sist betyr det ingenting. Det handler om at det virkelige budskapet bør fremheve de som gjør det rette, sier Curry.

Sports Illustrated-redaktør Stephen Canella forsvarer valget slik:

- Selv om Kaepernick ikke er avbildet der, så er han på mange måter der. Jeg tror vi alle vet det. Jeg mener at det vi prøver å si med denne forsida er at flere stemmer har kastet seg inn i debatten, sier han til Washington Post.

Donerte stort beløp til Trump

Mange reagerer også på at NFL-sjef Roger Goodell figurerer på forsida. Han omtales som en av de mektigste innen idretten.

På sosiale medier omtales det som problematisk da åtte lageiere i NFL sammen donerte 7,25 millioner dollar - i underkant av 60 millioner kroner - til Trump i valgkampen, ifølge Yahoo Sports.

NFL-SJEF: Roger Goodell. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP
NFL-SJEF: Roger Goodell. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP Vis mer

Men da Trump var ute og slag med leppa i helga, slo Goodell knallhardt tilbake.

- Det er uakseptabelt. Han viser en uheldig mangel på respekt overfor NFL, både spillet og spillerne våre, og klarer ikke å forstå kraften klubbene og spillerne har i samfunnet, sa Goodell ifølge Hollywood Reporter.

Det er også begrunnelsen for Sports Illustrated.

- Jeg tror det ble ganske klart hvilken side av saken Goodell står på. Men han representerer ikke bare seg selv, men alle lederne og eierne i NFL, sier Canella.