REAGERER: Stephen Curry synes det er nærmest skandaløst at Sports Illustrated på forsida i neste nummer har valgt å droppe Colin Kaepernick - mannen som startet trenden i NFL. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
REAGERER: Stephen Curry synes det er nærmest skandaløst at Sports Illustrated på forsida i neste nummer har valgt å droppe Colin Kaepernick - mannen som startet trenden i NFL. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFPVis mer

Donald Trump og NFL

Basketstjerne raser mot Sports Illustrated-forside: - Forferdelig

Magasinet kjører en politisk forside neste uke, der flere idrettsstjerner er avbildet. Men det er ikke mannen som startet hele greia, Colin Kaepernick.

(Dagbladet): Da Colin Kaepernick for over ett år siden valgte å bli sittende mens nasjonalsangen ble spilt før NFL-kamper - og senere satte seg ned på kne - handlet protesten i utgangspunktet om politivold og rasisme i USA.

Men da Donald Trump nylig kastet seg inn i debatten, handlet det plutselig også om ytringsfrihet. Tusenvis av NFL-spillere, -trenere og -ledere samlet seg derfor i en lydløs protest søndag. Flere idrettsstjerner har kastet seg inn i debatten.

Sports Illustrated kjører derfor neste uke en forside med tittelen «Der en nasjon er delt, står idretten sammen.»

Det er ei forside som har skapt reaksjoner.

- Forferdelig

For på forsida er nemlig basketball-stjerna Stephen Curry avbildet arm i arm med en annen NBA-stjerne, LeBron James. Førstnevnte reagerer på at Kaepernick - mannen som startet det hele - ikke er avbildet på forsida.

- Det er forferdelig. Det er noen som skjønner akkurat hva som har skjedd og hvem som har vært aktive og snakket høyt og prøvd å gjøre en forskjell, sier Curry til Washington Post.

Han fortsetter:

- Hvis du ikke har Kaepernick foran og midt i dette, så er det noe alvorlig galt. Det er vondt å se noen ta initiativ, for så å bli fryst ut. Men til syvende og sist betyr det ingenting. Det handler om at det virkelige budskapet bør fremheve de som gjør det rette, sier Curry.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sports Illustrated-redaktør Stephen Canella forsvarer valget slik:

- Selv om Kaepernick ikke er avbildet der, så er han på mange måter der. Jeg tror vi alle vet det. Jeg mener at det vi prøver å si med denne forsida er at flere stemmer har kastet seg inn i debatten, sier han til Washington Post.

Donerte stort beløp til Trump

Mange reagerer også på at NFL-sjef Roger Goodell figurerer på forsida. Han omtales som en av de mektigste innen idretten.

På sosiale medier omtales det som problematisk da åtte lageiere i NFL sammen donerte 7,25 millioner dollar - i underkant av 60 millioner kroner - til Trump i valgkampen, ifølge Yahoo Sports.

NFL-SJEF: Roger Goodell. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP
NFL-SJEF: Roger Goodell. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP Vis mer

Men da Trump var ute og slag med leppa i helga, slo Goodell knallhardt tilbake.

- Det er uakseptabelt. Han viser en uheldig mangel på respekt overfor NFL, både spillet og spillerne våre, og klarer ikke å forstå kraften klubbene og spillerne har i samfunnet, sa Goodell ifølge Hollywood Reporter.

Det er også begrunnelsen for Sports Illustrated.

- Jeg tror det ble ganske klart hvilken side av saken Goodell står på. Men han representerer ikke bare seg selv, men alle lederne og eierne i NFL, sier Canella.