Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basma er gjerne hat-symbol

Christer Basma trekkes fram som symbolet på Norges forhatte spillestil. Det har han ikke noe imot.

- Det er hyggelig å høre at jeg er blitt et symbol. Det indikerer at de har lagt merke til meg, sier Rosenborg-spilleren, som ifølge den danske avisen Ekstra Bladet har ansvaret for å «banke ballen langt opp til tre meter høye John Carew».

Det er ikke rart at danskene husker ham. I fjor ble det utkjempet fem dansk-norske dueller med landslag eller klubblag. Norge vant fire og spilte en uavgjort, og Basma spilte fire av kampene.

Basma bare smiler av alt som skrives om hatkamp og fotballkrig, av dansker som hevder at deres fotball er overlegen og av nordmenn som svarer med samme mynt.

- Det er mye pressehysteri, sånn «faren min er sterkere enn faren din». Det blir veldig hausing av kampen, men det tenker jeg ikke så mye på. Kampene i fjor hjelper ikke oss lørdag, og danskene kan heller ikke leve på tidligere meritter da, sier han.

- Når kampen i Parken er spilt, vil den føye seg i rekken av argumenter for den ene eller andre siden. Folk lar seg rive med, men for all del: Vi er i underholdningsbransjen, og det er artig at folk er interessert. Det er bare ikke vår jobb å bidra til den debatten.

Basma har vært landslagets faste høyreback i over to år og sier at han som fotballspiller lever for sånne kamper som mot Danmark.

- Vi har et godt utgangspunkt, og det er mye opp til oss selv hvordan det skal gå i EM-kvalifiseringen. Det er bra, og når jeg i tillegg får være symbolet for et lag så har jeg ingenting å klage på, gliser 30-åringen.

(NTB)

BANKERS:</B> Christer Basmas oppspill er blitt gjort til et poeng av danske aviser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media