Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basma nekter å svare på kritikken

Blir skjelt ut av Royal League-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Turneringsleder i Royal League, Boye Skistad, gikk i dag til kraftig angrep på Christer Basma og Helsingborgs Henke Larsson. Årsaken var duoens negative uttalelser om turneringen - uttalelser hvor de ikke akkurat la skjul på hvor meningsløst de synes Royal League-konseptet er.

- Det er vanskelig å motivere seg for disse kampene. Jeg prøver, men innrømmer at jeg er sliten både mentalt og fysisk, sa Basma til Adresseavisa etter tapet for Helsingborg.

Henke Larsson dro den litt lenger.

- Det går ikke an å spille full sesong i Norden. Derfor er det en gåte at noen har hostet opp denne ideen. Selvfølgelig handler det om penger, men er det verdt det? TV styrer mer og mer. De venter at spillerne gjør som de blir fortalt, men hvem er det som tenker på konsekvensene? Dessuten er ikke folk interessert i Royal League.

- Ingen klagde før

Skistad sendte dermed ut en illsint pressemelding, hvor de to får det glatte lag.

«Utspillene fra blant andre Henke Larsson, Helsingborg, og nå sist Christer Basma er skremmende lesning. Vi snakker om profesjonelle spillere med 2-4 timers arbeidsdag, og med ferie i juli og desember måned. I flere klubber ferie utover lovens bokstav.», skrev Skistad.

Og lar seg friste til å trekke linjene noen år tilbake i tid, da «en rekke spillere i storklubber som Vålerenga, Strømsgodset, Lyn, Stabæk, Skeid, Sarpsborg, HamKam, og mindre klubber som Mjøndalen (dog med både cupfinale og medaljer i toppdivisjonen) dro på jobb kl. 07.00 og var hjemme kl. 21.00 omtrent hver dag hele året, år etter år.»

FÅR KJEFT: Royal League-ledelsen, representert ved turneringsleder Boye Skistad, kommer med ramsalt kritikk av Christer Basma og Henke Larsson. Men RBK-stopperen har ikke noe ønske om å slå tilbake. Foto: SCANPIX
FÅR KJEFT: Royal League-ledelsen, representert ved turneringsleder Boye Skistad, kommer med ramsalt kritikk av Christer Basma og Henke Larsson. Men RBK-stopperen har ikke noe ønske om å slå tilbake. Foto: SCANPIX Vis mer

«Med flere kamper på høyeste nivå i både to og tre idretter, og med landskamper i både to og tre idretter. Var det noen som klagde?? Ikke hva undertegnede kan erindre.», fortsetter Skistad.

Og påpeker for ordens skyld at Basma og Larsson neppe trenger å jobbe ved siden av fotballen.

Da Dagbladet.no får kontakt med Basma like etter at Rosenborg har landet på norsk jord i kveld, rekker vi knapt å presentere oss før RBK-stopperen avbryter.

- Jeg har hørt ryktene. Men dette har jeg overhodet ingen kommentar til. Det får stå for hans regning, sier Basma.

image: Basma nekter å svare på kritikken
<B>SINT</B>: Boye Skistad mener uttalelsene fra Christer Basma har vært skremmende lesning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!