Basma skrev ny RBK-kontrakt

Christer Basma har signert en ny femårskontrakt med Rosenborg. Les siste nytt fra Tippeligaen.

Den tidligere Stabæks-spilleren skrev i dag under på den nye kontrakten.

- I Rosenborg får jeg en totalløsning som er maksimal for meg. Jeg trives fantastisk godt, og det er betryggende å kunne planlegge i et perspektiv på fem år som fotballspiller, sier Basma til RBK.no.

Basma og Rosenborg spiller mot Odd Grenland på Lerkendal i kveld. RBK-backen har slitt med en skade i vinter, men er snart hundre prosent igjen.

- Det som kreves nå er at jeg får spilt kamper og trent godt i de dagene som er igjen fram til seriestart, sier Basma.

Moss tester RBK-spiller

Rosenborgs Øyvind Svenning (21) er på besøk i Moss. I morgen testes han i treningskamp mot Vålerenga. - Vi håper å ha tatt en avgjørelse om Svenning i løpet av denne helgen. Flere sjanser får vi ikke før seriestarten, sier trener Knut Thorbjørn Eggen til Moss Avis. Også Bryne skal være interessert i den unge RBK-spilleren.

- Jeg forventer å gjøre mitt beste på treningene, for å gjøre et godt inntrykk, og håper å få vist meg fram fra en god side i kampen lørdag, sier Svenning.

TIL-spiller ute i 10-12 uker

Tromsøs Ole Andreas Nilsen pådro seg et brudd i håndleddet mot Stabæk for tre uker siden. Men nå viser det seg at bruddet mer omfattende en først antatt. I tillegg til bruddet har Nilsen røket leddbåndet som holder håndleddsknoklene sammen, skriver Bladet Tromsø. Han må holde seg i ro i 10-12 uker.

Espevoll til Haugesund

Viking-stopperen Odd Arne Espevoll leies ut til FK Haugesund denne sesongen. - Dette passer meg perfekt. I Haugesund kommer jeg til å spille fast på min favorittplass, sier Odd Arne Espevoll til Rogalands Avis. 24-åringen satt mye på Viking-benken sist sesong og lå an til mye benkseliting også denne sesongen.

TIL-spiller skifter klubb

Tromsøs Leif Arne Brekke er langt unna en plass på laget og kan bli Skarp-spiller i løpet av kort tid. - Det er jo et signal at jeg ikke ble tatt med i TIL-troppen til England, derfor vil jeg ta meg en prat med trenerne når de kommer hjem, sier Brekke til Bladet Tromsø. Han synes 2. divisjonslaget Skarp høres interessant ut.

4 Tippeliga-lag i aksjon

Fire av Tippeliga-lagene spiller kamp i dag: Rosenborg møter Odd Grenland på Lerkendal (19.00) og Sogndal spiller mot Tromsø i Leeds.