Basma tar skylda for to baklengs

Og beklager Riseth-exit.

GELSENKIRCHEN (Dagbladet.no): Schalke - Rosenborg 3-1.

Christer Basma fikk ingen hyggelig retur på RBK-laget, da han kom inn i midtforsvaret med Vidar Riseth skjøvet opp på midtbanen.

- Det ble lettkjøpte mål, jeg får ta på meg det andre og litt av det tredje, sier Basma.

Han mener manglende kamptrening, både for seg selv og laget, er grunnen til at Schalke kunne cruise inn til 3-1-seier.

- Det er en forklaring, ingen unnskyldning, sier Basma.

Tyskland-spiss Kevin Kuranyi lurte 35-åringen på begge målene Basma tar ansvar for. Basma tror han gikk for tett på Schalke-stjernen.

- Han er litt Drogba-type, sier Basma. 

I annen omgang fant Basma seg mer til rette som venstreback, da Riseth ble trukket ned. Når RBK spiller i uefacup i februar er det uten nord-trønderen, han er i LSK. 

NEDBRUTT GJENG: Christer Basma var en av flere RBK-spillere som ikke hadde en god 1. omgang på jobben i Tyskland tirsdag kveld. Han forklarer svikteten med den måneden som har gått siden serien ble avsluttet i Norge. Foto. Scanpix
NEDBRUTT GJENG: Christer Basma var en av flere RBK-spillere som ikke hadde en god 1. omgang på jobben i Tyskland tirsdag kveld. Han forklarer svikteten med den måneden som har gått siden serien ble avsluttet i Norge. Foto. Scanpix Vis mer

- Det er trist, sier Basma som ser stopperkollegaen følge forsvarerne Mikael Dorsin og Miika Koppinen ut døra på Lerkendal.

- Det blir intens leting etter forsterkninger nå.

Basma tar skylda for to baklengs