Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basso frikjent av Italias olympiske komité

Kan sykle på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernesyklisten Ivan Basso (28) er frikjent for dopingjuks av Den italienske olympiske komiteen (CONI).

CONI har besluttet, i henhold til internasjonale lover og UCIs antidopingreglement, å henlegge saken mot Ivan Basso, heter det i en erklæring fra komiteen.

Det tas forbehold om at nye beviser kan komme fram senere, og da vil saken bli vurdert gjenopptatt. Ifølge cyclingnews ventes det at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) nå bringer saken inn for Idrettens voldgiftsrett, CAS.

Før den tid kan Basso konkurrere fritt igjen. Frifinnelsen åpner for at Basso allerede lørdag kan bli å finne på startstreken i sesongens siste UCI-tourritt, Lombardia rundt i Italia.

Italieneren, som er kaptein i danske Team CSC, ble sendt hjem fra sommerens Tour de France dagen før start sammen med flere andre toppryttere. Årsaken var at navnene deres kom fram i etterforskningen av den spanske dopingskandalen «Operasjon Puerto».

Ivan Basso var blant de største Tour de France-favorittene etter seieren i Giro d\'Italia i mai.

Bevisene mot Basso skal ha vært svært tynne. Navnet hans skal ha blitt nevnt i en telefonsamtale mellom to andre involverte i saken. I tillegg ble det funnet blodposer påført det samme navnet som hunden til familien Basso på kontoret til den hovedmistenkte legen, Eufemiano Fuentes.

(NTB)

KAN KONKURRERE IGJEN: Det internasjonale sykkelforbundet anker trolig avgjørelsen, i mellomtiden kan Ivan Basso konkurrere fritt. Foto: AP
KAN KONKURRERE IGJEN: Det internasjonale sykkelforbundet anker trolig avgjørelsen, i mellomtiden kan Ivan Basso konkurrere fritt. Foto: AP Vis mer