Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basso frikjent av Italias sykkelforbund

Ble nektet å starte årets Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma (NTB-DPA): Stjernesyklisten Ivan Basso (28) ble av det italienske sykkelforbundet fredag frikjent for all befatning med den spanske dopingskandalen.

Dermed gjenstår kun ett usikkerhetsmoment for Basso: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har fortsatt ikke avgjort om det skal anke saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Med fredagens avgjørelse fulgte som ventet det italienske sykkelforbundet anbefalingen fra Den italienske olympiske komiteen (CONI) om å innstille dopingsaken mot den tidligere Team CSC-kapteinen.

Basso fikk ikke lov til å stille til start i sommerens Tour de France, der han var stor sammenlagtfavoritt, ettersom navnet hans sto på spansk politis liste over dopingmistenkte utøvere.

Italieneren skilte nylig lag med danske Team CSC. (©NTB)

FRIKJENT: Ivan Basso ble nektet å starte årets Tour de France. BIldet er tatt ved en pressekonferanse 29. september. Arkivfoto: Scanpix
FRIKJENT: Ivan Basso ble nektet å starte årets Tour de France. BIldet er tatt ved en pressekonferanse 29. september. Arkivfoto: Scanpix Vis mer