GIR IKKE OPP:  Ivan Basso. Foto: NTB Scanpix
GIR IKKE OPP: Ivan Basso. Foto: NTB ScanpixVis mer

Basso håper på comeback etter kreftoperasjonen

- Vil kjøre videre.

Ivan Basso, Tinkoff-Saxo-rytteren som fikk testikkelkreft, drømmer om å gjøre comeback på sykkelsetet. Han har ingen tanker om å gi seg.

 37-åringen har nådd en alder da mange av konkurrentene hans har satt sykkelen i garasjen eller er i ferd med å gjøre det. Slike tanker har ikke Basso; han ønsker for alt i verden å sykle videre, hvis det blir mulig for ham da.

- Jeg blir stadig kontrollert etter operasjonen, og den avgjørende undersøkelsen skal skje i september. Målet er å kjøre videre som profesjonell rytter. Sykkelsport er noe jeg har drevet med i 30 år, så det er ikke bare å gi seg, sier italieneren til sportsavisen Gazzetta dello Sport.

Han veltet på den femte etappen i Tour de France, og etter et par dager med ømhet rundt testiklene gikk han til legen. Det ble raskt konstatert at han led av kreft. Dermed måtte han trekke seg fra det franske etapperittet. Det var rett og slett umulig å fortsette som hjelperytter for Alberto Contador i Tinkoff-Saxo-laget.

- Foreløpig må jeg bare tenke på å bli helt frisk, og så må jeg vurdere hva jeg skal gjøre videre. Nå er jeg veldig glad for at dette ble oppdaget tidlig, slik at det var mulig å gjøre noe med det, sier italieneren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram