Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Basso kan vinne Touren også

På søndag vinner han trolig Giro d\'Italia.

(Dagbladet.no:) Søndag kommer Ivan Basso mest sannsynlig til å sykle inn til sin første seier i Giro d\'Italia. Han leder med fem minutter og 43 sekunder på spanjolen José Enrique Guiterrez.

- Jeg kan ikke se at noen skal ta ham igjen, sier TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

Lagkameraten til Kurt Asle Arvenes i Team CSC har så langt vunnet to av etappene i år. Det er ingen nordmenn med i årets Giro.

Kunne vunnet Giro i fjor

Å vinne Giro d\'Italia er veldig stort, men kanskje enda større for italienere enn for andre. Å vinne Tour de France er enda større. Johan Kaggestad mener Basso kan klare det også, selv om det etapperittet starter bare en drøy måned etter Giro.

- Han er sterk nok til det, men samtidig er jeg usikker på om han klarer det, sier Kaggestad.

I fjor kom Ivan Basso på 2. plass i Touren, bak overlegne Lance Armstrong. Nå har amerikaneren lagt opp, og det er duket for en ny seierherre for første gang siden 1998.

- Basso hadde nok vunnet Giro d\'Italia også i fjor, hvis han ikke hadde fått magetrøbbel. Og da kom han seg greit til Touren startet, sier Kaggestad.

PÅ VEI MOT TRIUMF: Ivan Basso har en god ledelse i Giro d\'Italia, når tre etapper gjenstår. Foto: REUTERS
PÅ VEI MOT TRIUMF: Ivan Basso har en god ledelse i Giro d\'Italia, når tre etapper gjenstår. Foto: REUTERS Vis mer

Sterke konkurrenter

Johan Kaggestad mener det er to ting som er avgjørende for at Basso skal lykkes også i Tour de France.

- Så lenge han slipper å jobbe for mye i Giro, tror jeg han klarer å restituere seg. Og så har de en tendens til å hylle heltene sine veldig i Italia, så det er viktig at han beholder bakkekontakten.

Sykkeleksperten mener det er spesielt to ryttere som er Bassos største utfordrere:

• Alexandre Vinokourov (Liberty Seguros) fra Kasakhstan.

• Jan Ullrich (T-Mobile) fra Tyskland.

Nå har imidlertid forsikringsselskapet Liberty Seguros trukket seg som sponsor for laget til Vinokourov, på grunn av den pågående dopingetterforskningen.

Sju har dobbeltseier

KAN OGSÅ VINNE TOUREN: Jan Ullrich. Foto: EPA
KAN OGSÅ VINNE TOUREN: Jan Ullrich. Foto: EPA Vis mer

- Det er bra det er tatt tak i problemet, for her har leger og ledelse gått bak ryggen på rytterne. Så får vi se om de får en ny sponsor før Touren, sier Kaggestad.

Når det gjelder Jan Ullrich bruker han bare Giro d\'Italia som trening og oppkjøring til Touren. Det er det mange ryttere som gjør.

- Det er like mange nasjonaliteter i Giro som i Touren, men man pleier å si at skal du lykkes i Touren, kan du ikke legge igjen alle kreftene i Italia. Derfor er det mange av de største rytterne som tar det med ro i Giro, eller deltar i andre ritt i stedet, forteller Kaggestad.

Dersom Ivan Basso klarer å vinne begge etapperittene, er det 13. gang dette skjer. Sist gang en rytter vant begge prestisjerittene var i 1998, da italienske Marco Pantani stakk av med seierstrøyene.

Debatt

Hvem tror du vinner Tour de France?

<B>HELT I ROSA: Basso er en populær mann på podiet, når han etter etappene blir får den rosa ledertrøya.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling