Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Basso nekter å ta DNA-prøve

Vil ikke hjelpe etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dopingmistenkte toppsyklisten Ivan Basso har ingen planer om å avgi DNA-prøve for å hjelpe etterforskerne.

Det gjorde italienerens advokat klinkende klart tirsdag. Uttalelsen kom bare én dag etter at presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), irske Pat McQuaid, hadde oppfordret alle dopingmistente syklister til å godta en blodtest.

Spansk politi skal være i besittelse av rundt 200 poser med blod, som ble beslaglagt i en leilighet i Madrid. Boligen mistenkes å ha vært brukt som en slags dopingklinikk, og knyttes til den kontroversielle gynekologen Eufemiano Fuentes.

De omtalte blodposene er merket med nummer og et kodenavn, men er foreløpig ikke knyttet til noen konkrete syklister. En DNA-test vil imidlertid kunne gjøre nettopp det.

Ivan Basso stiller seg uansett ikke til dopingjegernes disposisjon.

- Jeg vet ikke en gang om det er grunn til å svare på anmodningen fra McQuaid. Så lenge jeg er hans forsvarer, kommer ikke Ivan til å avgi noen DNA-test. Det ville være en invasjon av privatlivet hans, og er ikke nødvendig i denne saken, sier Massimo Martelli til cyclingnews.com.

(ANB)

LITE SAMARBEIDSVILLIG: Her sykler Ivan Basso ut på en treningsøkt, i forkant av Tour de France - som han ble utestengt fra. Foto: EPA
LITE SAMARBEIDSVILLIG: Her sykler Ivan Basso ut på en treningsøkt, i forkant av Tour de France - som han ble utestengt fra. Foto: EPA Vis mer