Basso og CSC forlenger med Bjarne Riis

God hviledag for Arvesens sportsdirektør.

(Dagbladet.no): I dag har Tour de France-rytterne fått velfortjent hvile.

Men sportsdirektøren for Kurt Asle Arvesens CSC-lag, danske Bjarne Riis, har ikke ligget på latsiden. Han har kunnet offentliggjøre to viktige nyheter for sitt profflag i løpet av dagen.

Først ble det kjent at IT-selskapet CSC fortsetter som sponsor for laget ut 2008-sesongen. Deretter signerte lagets italienske kaptein ny kontrakt.

- Ivan Basso har skrevet under for tre nye år, og vil være vår kaptein i kommende utgaver av Tour de France, sier Riis ifølge CNN.com.

En forlenget kontrakt med Basso kan være gull verdt for Riis, som selv vant touren sammenlagt i 1996. Basso er i øyeblikket nummer to etter Lance Armstrong, som legger opp etter årets ritt, og en sterk kandidat til å overta tronen etter amerikaneren.

- Etter å ha vært et ungt talent, og en som stadig var blant de ti beste i mange av de største løpene, er han nå syklingens framtid de nærmeste par årene, mener Riis.

• I morgen sykler Basso og de andre 16. etappe, 185 kilometer fra Mourenx til Pau. Dagbladet.no følger etappen direkte fra klokka 12.20.

ARVTAKEREN? Ivan Basso (t.v.) har klatret flere av de hardeste bakkene i årets Tour de France sammen med Lance Armstrong, med Jan Ullrich halsende like bak. Neste år er Armstrong pensjonist. Hvem kan henge på Basso da? Foto: EPA/Scanpix
ARVTAKEREN? Ivan Basso (t.v.) har klatret flere av de hardeste bakkene i årets Tour de France sammen med Lance Armstrong, med Jan Ullrich halsende like bak. Neste år er Armstrong pensjonist. Hvem kan henge på Basso da? Foto: EPA/Scanpix Vis mer
FORNØYD RIIS: Bjarne Riis mener Ivan Basso er syklingens framtid.