MONSTERKLATRING: Klatringen opp til Mont Zoncolan er kjent som en av de tøffeste stigningene i sykkelsporten med en maksimal stigningsprosent på 22 prosent og en gjennomsnittlig stigning på 12 prosent. Ivan Basso mestret den ekstreme utfordringen best, da han vant sin første Giro-etappe på fire år. Foto: SCANPIX/AP Photo/Giovanni Auletta
MONSTERKLATRING: Klatringen opp til Mont Zoncolan er kjent som en av de tøffeste stigningene i sykkelsporten med en maksimal stigningsprosent på 22 prosent og en gjennomsnittlig stigning på 12 prosent. Ivan Basso mestret den ekstreme utfordringen best, da han vant sin første Giro-etappe på fire år. Foto: SCANPIX/AP Photo/Giovanni AulettaVis mer

Basso raskest opp monsterfjellet

Vant sin første Giro-seier på fire år på Mont Zoncolan.

|||Tidligere vinner Ivan Basso (32) imponerte på den 15. etappen av Giro dItalia. Nå kan den dopingtatte syklisten knipe den rosa ledertrøyen.

Basso var sterkest på den tøffe 222 kilometer lange etappen opp til Monte Zoncolan. Det er første gang siden sammenlagtseieren i 2006 at Basso vinner en etappe i Giro dItalia. Han måtte senere sone to år etter å ha vært involvert i Operation Puerto-skandalen.

David Arroyo leder fortsatt, men tapte hele 3.50 minutter til Basso. Dermed drar det seg til i kampen om den rosa ledertrøya. Spanjolen har 3.33 ned til Basso, mens australske Richie Porte er toer - 2.35 bak Arroyo.

Det er hviledag mandag, mens en tempoetappe venter tirsdag. Basso sørget med sin seier for at Italia har vunnet fire strake etapper i årets Giro.

(NTB)