Basso utestengt i to år

Uten positiv dopingprøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den italienske dopingbelastede syklisten Ivan Basso er utestengt i to av Det italienske sykkelforbundet. Det til tross for at han ikke har avlagt noen positiv prøve.

Basso har derimot innrømmet å ha vært innblandet i den mye omtalte Puerto-saken hvor en spansk lege skal ha forsynt en rekke idrettsutøvere med EPO og blod.

- Jeg aksepterer straffen. Nå vil jeg trene og forberede comebacket mitt i 2009. Jeg er nødt til å se framover, sa Basso etter domsavsigelsen fredag.

29 år gamle Basso har også innrømmet at han skal ha forsøk å dope seg, men ikke gjort det. Det skal ha skjedd i forkant av fjorårets Tour de France. Et ritt han ikke fikk kjøre på grunn av dopingavsløringene i Spania.

- Jeg vet at jeg har gjort noe galt, og fortjener å bli straffet. Døm meg ikke på grunn av mitt navn og det som er skrevet om meg. På grunn av dette er jeg blitt utestengt fra ritt og jeg har mistet kontrakter. Jeg håper at dommen blir rettferdig slik at jeg kan vende tilbake så raskt som mulig, sa Basso etter å ha forklart seg til det italienske sykkelforbundets disiplinærkomité.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer