Basso vant

Ivan Basso slo Lance Armstrong i en rein spurtduell da touren ankom Pyreneene. Jan Ullrich ble slått med to og et halvt minutt.

(Dagbladet.no): Kurt Asle Arvesens italienske CSC-lagkamerat Basso vant den første etappen i Pyreneene etter å ha slått Lance Armstrong på de siste meterne inn mot mål.

Etappeseieren var resultatet av godt lagarbeid fra CSC. Feltet sprakk opp totalt i den andre av to knallharde 12-kilometers klatringer på slutten av dagens 197,5 kilometer lange etappe.

Carlos Sastre, også han fra CSC, rykket to ganger i den siste klatringen opp mot mål i La Mongie. Den andre gangen var det bare Lance Armstrong som tok opp kampen, mens Ivan Basso hang seg på.

Duell

Sastre maktet ikke å henge på de to da han ble hentet inn for andre gang, og det ble en ren duell. Armstrong så ikke ut til å bry seg merkbart om etappeseieren, og Basso fikk spurte i fred de siste 50 meterne.

For Lance Armstrong var det langt viktigere at flere av de hardeste konkurrentene ble totalt knust.

Jan Ullrich tråkket inn 2.28 etter Armstrong. Iban Mayo klarte å henge på lenger, men tapte med 1.03 til de to første.

Tyler Hamilton kjørte inn 3.27 etter Armstrong, Roberto Heras 2.57 etter.

Fortsatt i gult

Den unge franskmannen Thomas Voeckler beholder ledertrøya, men tapte fire minutter av forspranget på Lance Armstrong i dag.

Det var en fin dag for Danmark i touren i dag. CSCs sportsdirektør Bjarne Riis gliste bredt etter Sastre og Bassos innsats som førte til etappeseier.

I tillegg viste Mickael Rasmussen seg fram da han besteg dagens første topp - Col d'Aspin - i ensom majestet.

Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd kjørte i mål i en 55 mann stor oppsamlingsgruppe 26 minutter og ti sekunder etter vinneren.

Resultater fra dagens etappe

TIL FJELLS: Her er feltet på vei til La Mongie for to år siden. Da var Lance Armstrong første mann opp, og overtok den gule ledertrøya. Gjentar han det i dag?
FØRSTEMANN OPP:</B> Ivan Basso ble førstemann opp til La Mongie da Tour de France i dag kom til Pyreneene.