I TENKEBOKSEN:  Anders Bastiansen. Foto: NTB Scanpix
I TENKEBOKSEN: Anders Bastiansen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bastiansen (34) utelukker ikke mer landslagsspill

- Jeg føler meg ikke veldig gammel.

Veteranen Anders Bastiansen flytter hjem til Norge og spill for Frisk Asker. Den nye livssituasjonen gjør at han drøyer med avgjørelsen om det blir mer spill for Norge eller ikke.

- Når man kommer opp i åra må man ta ett år om gangen. Jeg synes det er veldig gøy å være med her i VM i Tsjekkia, så vi får se det litt an. Jeg får finne ut av det når jeg har startet å jobbe litt og fått spilt noen kamper. Rett og slett se om det går an eller ikke. Det kommer flere unge opp som banker på døra til landslaget, og på et eller annet tidspunkt må du takke for deg å si at nok er nok, sier Bastiansen.

Lysten er nok der om en skal tolke ham rett.

- Jeg føler meg ikke veldig gammel, men jeg hadde en skade i ryggen i fjor som satte meg litt tilbake, og det tar tid å bygge seg opp igjen. Likevel føler jeg at kroppen er ganske bra nå, sa han da NTB tok en prat med ham etter onsdagens lette treningsøkt i CEZ Arena.

Der venter Slovakia senere onsdag.

Moro Bastiansen trives åpenbart i lag med sine landslagskolleger. Troppen består av både eldre veteraner, rutinerte utenlandsproffer og sulte unggutter.

Bastiansen spilte sitt første VM i 2005. Da handlet det om divisjon 1. Året etter debuterte han i A-VM. Med onsdagens kamp for Slovakia kommer han opp i 85 offisielle VM- og OL-kamper for Norge.

- Hva er forskjellen på Norge nå og da du kom inn på laget første gang for 10 år siden?

- Det er stor forskjell på da og nå. Hockeyen har utviklet seg mye, og vi har flere utenlandsproffer nå enn vi har hatt før. Jeg synes at vi var bra da også, men jeg synes kanskje det er enda mer profesjonelt rundt laget nå. Det er flere som jobber rundt laget. Det er mye som har forandret seg sånn sett, sa Bastiansen.

- Det har alltid vært like gøy å være med uansett hvem jeg har spilt med. Det er mange fine gutter, og vi har det veldig hyggelig sammen. Det er det som gjør at folk kan være så lenge med også. Vi synes det er hyggelig å være med, for hvis ikke blir det jo bare kjedelig. Alle dører står stort sett oppe, og det er alltid mulig å finne noen å prate med, og det gjør at en tid hvor man er lenge sammen går veldig fort.

Dro hjem Etter 11 år som utenlandsproff flytter ham hjem til Norge igjen og har undertegnet en treårskontrakt med Frisk Asker. Hans siste sesong som proff ble tilbrakt i østerrikske Graz.

- Frisk kom med et tilbud som var veldig bra. Jeg vurderte å flytte hjem i fjor også, og minstemann begynner på skolen til høsten. Da var tidspunktet fint og riktig, samtidig som Frisk la opp en pakke som var veldig vanskelig å si nei til, og som jeg kan ha nytte av videre i livet.

- Du skal jobbe ved siden av hos Dressmann i Varner-systemet?

- Det var det avgjørende. Jeg var interessert i å komme inn i et eller annet og prøve å jobbe litt igjen. Jeg har ikke akkurat jobbet på den måten noe særlig før, og det skal bli gøy å prøve det, sa Anders Bastiansen.

(NTB)